Omelet met groene paprika's en garnalen

Recept aangemaakt op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/09/2013 - 15h03
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

Voor 4 personen
Garnalen: 250 g
Ui: 1 kleine
Look: 2 teentjes
Groene paprika's: 3
Olijfolie: 2 eetlepels
Eieren: 4
Peper en zout

De vakantie mag dan al voorbij zijn, er zijn nog altijd paprika's te vinden op de markt. En het is aan te raden om er het hele jaar door te eten, want deze gezonde groente bevat veel antioxidanten.

Bereiding van de omelet met groene paprika's en garnalen

Pel de garnalen en breng ze op smaak met peper en zout.

Schil de ui en hak hem fijn.
Schil de look en snij de teentjes in tweeën.
Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes en snij ze in dunne reepjes, laat ze uitlekken.

Warm de olie op in een pan en laat de garnalen één minuutje sauteren.
Haal ze uit de pan en fruit de lookteentjes in diezelfde olie.
Doe er de ui en de paprika bij vóór ze goudbruin worden, en stoof ze gedurende 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje.

Voeg er de garnalen aan toe en laat nog 2 minuten stoven, net genoeg om de garnalen op te warmen (langer worden ze taai).

Kluts de eieren met peper en zout.

Doe de paprika's bij de eieren.

Giet de olie weg, doe het mengsel in de pan en laat de omelet gedurende 2 minuten aan weerskanten bakken op een zacht vuurtje, zodat zij mooi goudbruin is zonder aan te branden.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 16/09/2013 - 15h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB