Omelet met engelenhaar en tomatencoulis

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


1 blik tomaten in stukjes
1 witte ui
1 takje tijm
1 half blad laurier
2 takjes basilicum
100 g engelenhaar
8 eieren
1 koffielepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Laat de tomaten uitlekken. Pel de ui en versnipper hem. Doe de tomaten en de ui in een kookpot, samen met de tijm en de laurier. Breng op smaak met zout en peper. Stoof 15 tot 20 min op een zacht vuur en roer af en toe. Versnipper de basilicumblaadjes.
Breng een pot met licht gezouten water aan de kook. Wacht tot het water kookt en laat dan het engelenhaar net 1 minuut garen. Haal het eruit met een schuimspaan en laat uitlekken.
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met een beetje zout en goed veel peper.
Verhit de olie in een koekenpan. Doe het engelenhaar erin en roer goed. Giet de losgeklopte eieren erbij en bak een omelet in 3 tot 4 minuten, al naargelang u ze nog nat wil of niet. Doe de omelet in een warme platte schotel.
Doe het basilicum bij de tomatencoulis en verdeel die over de borden. Snij de omelet in vieren en leg een kwartje op elk bord.
Dien goed heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 17/03/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB