Omelet met doperwtjes, sperziebonen en gerookte zalm

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor vier personen
Ingrediënten
200 gram sperziebonen
200 gram verse of diepgevroren doperwtjes
8 eieren
1 takje dille
1 koffielepel olijfolie
4 sneden gerookte zalm
zout
peper

Was de bonen en verwijder de puntjes en de draden. Doe ze in lichtgezouten kokend water en kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes. Kook intussen de erwtjes in een andere pot. Breng lichtgezouten water aan de kook en laat ze ongeveer 15 minuten koken. Snipper enkele plukjes dille fijn. Klop de eieren los in een kom. Doe er zout, peper en de gesnipperde dille bij. Laat de erwtjes uitlekken en doe ze bij de eieren. Doe er ook de bonen bij.
Verhit de olie in een koekenpan en giet er de inhoud van de kom in. Bak de omelet ongeveer tien minuten. Ze mag niet te nat meer zijn. Laat de omelet op een schotel glijden en afkoelen. Snij ze dan in acht stukken. Snij de sneden gerookte zalm in tweeën. Rol elke helft rond een stuk omelet. Prik ze vast met een houten prikker.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB