• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Obesitas: waar in België kan men zich laten verzorgen?

Obesitas: waar in België kan men zich laten verzorgen?

Obesitas is een probleem dat heel veel oorzaken heeft en wordt dus best aangepakt door een multidisciplinair team van artsen, voedingsdeskundigen, psychologen, enz.

U lijdt aan obesitas: hoe vindt u een multidisciplinair centrum in uw buurt ?

De behandelingscentra voor obesitas

De behandeling van overgewicht vergt een simultane begeleiding door diverse professionele zorgverleners - een arts om de strikt medische aspecten op te volgen, maar ook een psycholoog om steun te bieden bij het project om af te vallen en natuurlijk ook een voedingsdeskundige om het voedingspatroon te helpen verbeteren. Kinesitherapie is vaak nuttig om de patiënt weer langzaam aan het bewegen te krijgen. Soms komt er ook een team voor maag- en darmchirurgie bij kijken om een obesitasoperatie uit te voeren. Ook esthetische chirurgie is vaak nuttig om de lichaamscontouren na dat alles weer harmonieus te maken.

Obesitas wordt vandaag de dag dus vaak in gespecialiseerde centra behandeld die kunnen ingaan op die uiteenlopende behoeften.

Op de website van de onafhankelijke ziekenfondsen vindt u de gegevens van diverse, al dan niet geconventioneerde centra. De website vermeldt ook de zorgverleners die u kunnen verzorgen: een coördinerend geneesheer, voedingsdeskundigen, psychologen en kinesisten.

Overgewicht bij volwassenen en bij kinderen

Opzoekingen doen, is heel eenvoudig: eerst moet u aangeven of u een opzoeking doet voor een volwassene of voor een kind, want in ons land bestaan verschillende centra die gespecialiseerd zijn in de behandeling van obesitas bij kinderen.

Vervolgens tikt u uw postcode in en u ziet een lijst met centra in uw arrondissement verschijnen. De database is een heel gemakkelijk hulpmiddel dat voor iedereen geschikt is.

Hij is eenvoudig, snel en na een eenvoudige klik staat een compleet specialistenteam voor u klaar!

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/07/2014
Origineel artikel geschreven door op 13/06/2006

Bronnen: http://www.mloz.be/jsp/obesite/Centres.jsp?language=Fr http://www.mloz.be/jsp/obesite/Centres.jsp?language=Nl

Vindt u het artikel interessant?