Obesitas: Maggie De Block minister van Volksgezondheid, en dan?

Artikel gepubliceerd door op 16/10/2014


Obesitas: Maggie De Block minister van Volksgezondheid, en dan?

Momenteel woedt er enige mediaheisa over de obesitas van Maggie De Block. Wat is er precies aan de hand?  

Een zwaarlijvige minister van Volksgezondheid: kan dat wel?

De polemiek ontstond op Twitter, met een venijnige opmerking van een VRT-journalist: wat met de geloofwaardigheid van een minister van Volksgezondheid die zwaarlijvig is?

Vanaf dan tekenen er zich op de sociale netwerken twee kampen af. Het ene kamp vindt dit inderdaad problematisch of zelfs onoverkomelijk, het andere (sterker vertegenwoordigde) kamp daarentegen vindt dat de bevoegdheden van een minister niets te maken hebben met zijn of haar gewicht.

 

Hoe reageert de betrokkene zelf?

Maggie De Block zelf reageerde uiteindelijk, maar maakte meteen duidelijk dat de hele controverse niet aan haar besteed is. Haar fysiek mag geen punt zijn, vindt ze: ze wil alleen afgerekend worden op haar daden. “Dat men mij de komende vijf jaar beoordeelt op mijn beleid, niet op mijn uiterlijk. Dat accepteer ik niet”.

Hoe dan ook, de populariteit van Maggie de Block heeft alvast niet te lijden onder haar overgewicht. Dat belette haar in de vorige regering trouwens ook niet om één van de populairste ministers te zijn, met een positieve score van 74 %. En ook al verbaast het sommigen dat uitgerekend een vrouw die risico loopt op tal van ziekten, minister van Volksgezondheid wordt, anderen wijzen er dan weer op ze als arts beter geschikt is voor haar functie dan sommige van haar voorgangers met een lagere BMI.

 

Artikel gepubliceerd door op 16/10/2014

Vindt u het artikel interessant?