Obesitas: Maggie De Block minister van Volksgezondheid, en dan?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/10/2014 - 12h20
-A +A

Momenteel woedt er enige mediaheisa over de obesitas van Maggie De Block. Wat is er precies aan de hand?  

PUB

Een zwaarlijvige minister van Volksgezondheid: kan dat wel?

De polemiek ontstond op Twitter, met een venijnige opmerking van een VRT-journalist: wat met de geloofwaardigheid van een minister van Volksgezondheid die zwaarlijvig is?

Vanaf dan tekenen er zich op de sociale netwerken twee kampen af. Het ene kamp vindt dit inderdaad problematisch of zelfs onoverkomelijk, het andere (sterker vertegenwoordigde) kamp daarentegen vindt dat de bevoegdheden van een minister niets te maken hebben met zijn of haar gewicht.

 

Hoe reageert de betrokkene zelf?

Maggie De Block zelf reageerde uiteindelijk, maar maakte meteen duidelijk dat de hele controverse niet aan haar besteed is. Haar fysiek mag geen punt zijn, vindt ze: ze wil alleen afgerekend worden op haar daden. “Dat men mij de komende vijf jaar beoordeelt op mijn beleid, niet op mijn uiterlijk. Dat accepteer ik niet”.

Hoe dan ook, de populariteit van Maggie de Block heeft alvast niet te lijden onder haar overgewicht. Dat belette haar in de vorige regering trouwens ook niet om één van de populairste ministers te zijn, met een positieve score van 74 %. En ook al verbaast het sommigen dat uitgerekend een vrouw die risico loopt op tal van ziekten, minister van Volksgezondheid wordt, anderen wijzen er dan weer op ze als arts beter geschikt is voor haar functie dan sommige van haar voorgangers met een lagere BMI.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/10/2014 - 12h20
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
smiley

Ik vind het gewoon niet kunnen dat een minister van volksgezondheid OBEES is. Het is alsof je een junkie als baas van de anti-drug eenheid zou aanstellen. Als ze het een probleem zou vinden en eerlijk proberen gewicht te verliezen,,.zou dit haar geloofwaardigheid enorm verbeteren.

PUB
Lees ook
Te veel kinesisten? Geüpdatet op 03/02/2002 - 00h00

De minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke heeft de kinesisten tegen zich in het harnas gejaagd. In een persmededeling kondigt hij een grondige hervorming van de kinesitherapie in België aan

Het Amerikaanse eetpatroon: geen na te volgen voorbeeld! Geüpdatet op 22/03/2005 - 00h00

De Verenigde Staten werpen zich vaak op als leider in tal van domeinen. Uit een analyse van het gewijzigde eetgedrag sinds de jaren zeventig blijkt echter dat we een radicaal andere weg moeten inslaan en er lessen moeten uit trekken voor de toekomst…...

Meer artikels