• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Obesitas bij honden: nieuwe en veelbelovende behandeling

Obesitas bij honden: nieuwe en veelbelovende behandelingObesitas komt veel voor bij honden. De reden: een te vette voeding en te weinig beweging. Sinds kort is er een nieuw geneesmiddel op de markt om zwaarlijvige honden van hun overtollige kilo's af te helpen.

Obesitas is een ziekte!

Heeft uw hond een hangbuik en kunt u de botten van zijn flanken en zijn wervelkolom niet goed meer voelen? Verliest hij geleidelijk aan zijn vitaliteit? Dan heeft hij meer dan waarschijnlijk last van obesitas! Dat overgewicht vermindert zijn levenscomfort en schaadt zijn gezondheid. Obesitas kan bij uw troeteldier immers diverse aandoeningen veroorzaken, zoals artrose, hart- en vaatziektes en diabetes. Maar wat is de oorzaak van die gewichtstoename? In de meeste gevallen wordt ze veroorzaakt door een gebrekkig evenwicht tussen de hoeveelheid energie die uw hond met zijn voeding binnenkrijgt en de hoeveelheid energie die hij verbruikt. Bij gesteriliseerde honden liggen die twee parameters vaak nog verder uiteen. Ook de snoepjes en de etensresten van tafel liggen vaak aan de basis van het overgewicht bij honden.

Hoe obesitas te bestrijden?

Om uw dier aan een ideaal gewicht te helpen, moet u hem om te beginnen een evenwichtige voeding geven die past bij zijn levensstijl. Een hond die het grootste deel van de dag binnenshuis blijft en alleen maar af en toe een tochtje maakt, heeft bijvoorbeeld veel minder stevig voedsel nodig dan een opgroeiende pup of een sportief dier!
Ook elke dag bewegen is cruciaal om het teveel aan calorieën weg te krijgen. Niets is beter om uw hond gezond te houden dan een lange wandeling in het bos of in een park!
Snoep voor mensen, etensresten van tafel en gebak moet u absoluut bannen. Koop liever speciale versnapering voor honden en geef ze met mate.
Als uw hond moet afvallen en u wilt zijn voeding veranderen, moet u vooral ook zelf sterk gemotiveerd zijn. Ga bij uw dierenarts langs om zijn nieuwe, aangepaste dieet vast te leggen en houd u strikt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.

Artikel gepubliceerd door op 27/02/2007

Vindt u het artikel interessant?