- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- desserts
- Moeilijkheid :
- gemiddeld
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
25 cl verse room
75 gr zwarte chocolade
1 soeplepel honing
25 gr suiker
3 eiwitten
1 koffielepel kaneelpoeder
1 soeplepel sesamzaadjes
verse munt
1 bakje frambozen
Coulis van aardbeien
Bereiding van Nougat glacé met chocolade
Zet een saladier in de koelkast zodat deze dezelfde temperatuur heeft als de room.
Zet het daarna in een saladier met ijsblokjes.
Doe de room erin en klop ze om ze te laten stijgen. Zet dan aan de kant.
Snij de chocolade in hele kleine stukjes of rasp ze. Doe ze in een kom en laat smelten in de bain-marie of in de microgolf.
In een kleine kookpot doet u de honing en de suiker en laat ze zachtjes koken op een zacht vuurtje.
Terwijl klopt u het eiwit met een mespuntje zout.
Wanneer het goed vast is verhoog je het vuur onder de mengeling van suiker en honing en laat het goed doorkoken gedurende een minuut. Giet het daarna bij het eiwit en klop het samen.
Voeg het kaneel toe en goed mengelen.
Doe dan beetje bij beetje de helft van de opgelklopte room bij de gesmolten chocolade.
Goed opkloppen en giet de mengeling bij het gesuikerd eiwit. Voeg de sesamzaadjes toe en meng.