No Poo of het haar niet meer wassen: hoe begin je eraan?

No Poo of het haar niet meer wassen: hoe begin je eraan?

No Poo is een populaire haarverzorgingstrend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het haar wordt maar met grote tussenpauzes gewassen en soms zelfs helemaal niet meer. Of toch niet zoals wij dat gewend zijn. Is je haar niet meer wassen een goed of slecht idee? Een paar bedenkingen.

Haarverzorging: wat is no poo?

Nu veel mensen almaar bewuster willen omgaan met cosmetica en meer natuurlijke producten willen gebruiken, vindt de no poo-methode (een samentrekking van het Engelse ‘no shampoo’) navolging op het internet en in heel wat badkamers. Deze nieuwe trend zet ons aan om de traditionele shampoos te laten varen - de actieve bestanddelen zouden te agressief zijn - en ze te vervangen door  zelfgemaakte producten, maar ook het aantal wasbeurten zo veel mogelijk te beperken (één keer per maand).

Wat zijn de voordelen van no poo voor mijn haar?

Als we de blogsters mogen geloven die op de no poo-methode zijn overgeschakeld, heeft deze trend niets dan voordelen. Antigonexxi, een Franse experte op het vlak van no poo, legt op haar blog uit dat haar haar mooier is geworden sinds ze het minder wast en dat het paradoxaal genoeg langer  proper blijft. Haar haar wordt minder snel vet, glanst meer en voelt lichter aan. Het is een vaststelling die overeenkomt met wat we kunnen lezen in de studie Shampoo and Conditioners: What a Dermatologist Should Know? Daar luidt het als volgt: "Haar dat te vaak gewassen wordt, wordt hard en dof, het kroest ook makkelijk en raakt makkelijk in de war."

Een ander niet te onderschatten voordeel: no poo kost minder. Shampoos, hairconditioners en andere haarmaskers kunnen het prijskaartje fors doen oplopen. No poo vraagt maar een minimale investering.

Artikel gepubliceerd door op 27/10/2015

Bronnen: Met dank aan dr. Durosier, Directeur Médical Ducray, voor de nuttig informatie.

http://antigonexxi.com/2013/10/23/le-jour-ou-jai-arrete-de-me-laver-les-cheveux/
Shampoo and Conditioners: What a Dermatologist Should Know?; Paschal D'Souza and Sanjay K Rathi; Mai 2015
*Shampoos: Ingredients, efficacy and adverse effects Ralph M. Trüeb

Lectuurtip: Slow Cosmétique, Guide Visuel van Julien Kaibeck en Mélanie, uitgeverij Leduc.S

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Remedies tegen vet haar

 • U mag uw haar nog zo vaak wassen, toch blijft het vet. Enkele praktische tips om uw haar weer gezond te krijgen en ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating