• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Nieuwe diëten leiden tot een gevoel van vermoeidheid

Nieuwe diëten leiden tot een gevoel van vermoeidheidElke wijziging in uw voedingsgewoonten kan uw lichaam, althans tijdelijk, uit zijn evenwicht brengen. Daarom is het normaal dat men zich vermoeid voelt wanneer men pas met een nieuw dieet begonnen is. Geen paniek, geen probleem, enkele aanpassingen kunnen volstaan om u opnieuw fit en goed in uw vel te voelen.

Slaapt u goed en voldoende?


Elke vermoeidheid, zelfs tijdelijk, kan het gevolg zijn van een gebrek aan slaap of van een niet-herstellende slaap. Probeer eens wat vroeger te gaan slapen. Hoewel wat langer slapen tijdens het weekend goed is om weer op krachten te komen, zal vooral de regelmaat bij het slapengaan en het opstaan u op lange termijn helpen. U kunt ook een kort middagslaapje inlassen wanneer het echt nodig is. Rustige activiteiten in de loop van de avond en een kruidenthee of kruidendrankje zijn zeer geschikt om daarna heerlijk in te slapen. Slaapmiddelen moet u daarentegen vermijden.

Hebt u last van stress?


Stress leidt tot vermoeidheid en uiteindelijk ook tot morele uitputting. Neem uw tijd om de oorzaken te vinden zodat u achteraf beter leert omgaan met stress. Hebt u niet gewoon de lat een beetje te hoog gelegd bij het bepalen van uw ideale gewicht? Als dat het geval is, neem de tijd om na te denken en mik op een haalbare doelstelling. Voor een duurzaam gewichtsverlies moet u trouwens altijd uw tijd nemen. En indien nodig, kunt u ook wat tijd besteden aan meditatie en ontspanning.

Artikel gepubliceerd door op 08/06/2009

Bronnen: Dr. Jean-Michel Cohen, "Objectif minceur" (Mijn doel is vermageren) , uitg. Flammarion.

Vindt u het artikel interessant?