Nieuwe aardappelen met peultjes en stukjes tomaat

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist en voedingsdeskundige op 19/04/2017 - 15h08
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

400 tot 600 gram nieuwe aardappelen
600 gram peultjes
8 trostomaten
1 witte ui
1 koffielepel olijfolie
1 takje tijm
1/2 blad laurier
1 takje rozemarijn
2 teentjes knoflook
fijne tuinkruiden
zout, versgemalen peper

PUB

De bereiding van nieuwe aardappelen met peultjes en stukjes tomaat

Veeg de nieuwe aardappelen met een sponsje schoon. Was ze goed.
Top de peultjes en was ze.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in stukken.
Pel de ui en hak hem fijn.

Verhit de olie in een braadpot en stoof de ui glazig. Doe de tomaten erbij, samen met de rozemarijn, de tijm, de laurier en de ongepelde, geplette knoflookteentjes. Bestrooi met wat zout. Laat ongeveer 20 minuten stoven tot de tomaten helemaal zacht zijn en al het groentevocht verdampt is. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Kook de aardappelen 10 tot 15 minuten (al naargelang de grootte) in licht gezouten water. Controleer met de punt van een mes of ze al gaar zijn.

Doe de peultjes in een pot met licht gezouten kokend water. Laat ongeveer 10 minuten koken, maar zorg dat ze beetgaar blijven. Haal ze uit het water en schrik ze meteen onder koud stromend water om verkleuren te voorkomen.

Schik de aardappelen, de peultjes en de stukjes tomaat op een schotel. Bestrooi met de fijngesneden tuinkruiden.

Dien direct op.

Deze groenten gaan goed samen met gegrilde kip, gegrild vlees of vis. Het gerecht biedt een rijkelijke hoeveelheid, een voorgerecht is dus niet nodig.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist en voedingsdeskundige le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist en voedingsdeskundige le 19/04/2017 - 15h08
PUB