Nieuw wettelijk kader voor esthetische chirurgie

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/06/2012 - 13h53
-A +A

De minister van Volksgezondheid kondigt grondige veranderingen aan inzake chirurgie en esthetische geneeskunde!

PUB

Beter wettelijk kader voor esthetische chirurgie

  • De patiënten moeten geïnformeerd worden over de competenties en kwalificaties van de arts die de esthetische ingreep zal uitvoeren.
  • Artsen-specialisten zullen enkel nog ingrepen van esthetische chirurgie of niet-chirurgische esthetische geneeskunde kunnen uitvoeren die rechtstreeks verband houden met hun specifieke anatomische vakgebied. Een oogarts mag voortaan bijvoorbeeld wel een ingreep aan de ogen, maar geen liposuctie uitvoeren.
  • Dermatologen zullen het geheel van niet-chirurgische esthetische geneeskundige ingrepen kunnen uitvoeren (zoals alle methodes voor verjonging van de huid), en daarnaast enkele ingrepen van esthetische chirurgie die specifiek staan opgesomd in de wet.
  • Er zal ook een specifieke titel worden ingevoerd van geneesheer-specialist in de niet-chirurgische esthetische geneeskunde.

 

Het gaat nog maar om een wetsvoorstel. Het fijne weten we er dus nog niet van. Maar deze stap vooruit is alvast goed nieuws en is ook positief onthaald door de plastisch en esthetisch chirurgen.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/06/2012 - 13h53

Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Esthetische chirurgie: verborgen risico's Gepubliceerd op 02/01/2013 - 11h02

Hoewel het tegenwoordig alledaags geworden is, moet de beslissing om een esthetische ingreep te ondergaan goed overwogen worden. Deze zoektocht naar fysieke schoonheid , nauw verbonden met het zelfbeeld en andere psychologische factoren, moet ook bek...

Esthetische chirurgie en het risico op zelfmoord Geüpdatet op 17/10/2006 - 00h00

Het verband tussen beiden kan verrassend lijken, maar het is wel reëel én aanzienlijk. Volgens een Canadese studie blijkt dat het aantal zelfmoorden bij vrouwen die esthetische chirurgie ondergingen voor een borstprothese 73% hoger is dan bij vrouwen...

Ik heb wallen onder mijn ogen! Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h55

De kringen die gepaard gaan met wallen onder de ogen doen iemand er moe uitzien. Ze zijn niet echt esthetisch en mensen met zulke kringen gaan vaak op zoek naar oplossingen om ervan af te raken. Dr. Catherine De Goursac* legt uit welke mogelijkheden...

Meer artikels