• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Niertransplantatie

Niertransplantatie

Vindt de uitname van organen voor transplantatie altijd plaats in een ziekenhuis?

Orgaanuitname van hart, long, lever, alvleesklier en nieren moet altijd in de operatiekamer van een ziekenhuis plaatsvinden. Voor deze vorm van donatie is een operatie nodig. Ook het uitnemen van botweefsel gebeurt op een operatiekamer in verband met infectiegevaar.

De uitname van huid, hoornvliezen en hartkleppen vindt meestal plaats in een mortuarium van een ziekenhuis of uitvaartcentrum.

Wat houdt dialyse in?

Er zijn twee methoden van dialyse. Bij de eerste methode neemt een kunstnier, de zuiverende functie van de echte nieren over. De nierpatiënt moet dan twee of drie keer per week, gedurende vier tot zes uur per keer, aangesloten worden op de kunstnier.

Bij de tweede methode doet het buikvlies met behulp van een speciale spoelvloeistof dienst als dialyse-"apparaat". De circa 2 liter spoelvloeistof moet door de nierpatiënt zelf vier tot vijf keer per dag in de buikholte worden gebracht en worden ververst. Door de dieet- en vochtbeperkingen die deze behandelingen met zich meebrengen, geven veel patiënten de voorkeur aan transplantatie.

Bronnen: Medica Press

Deze fiche maakt deel uit van de gids Gids Vragen en antwoorden

Vindt u het artikel interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Avatar de Pechvogeltje
Door Pechvogeltje 12/05/13 - 13.09
Hallo, Kan er mij iemand zeggen waar die dieetproducten te koop zijn. Ik ga op reis in een hotel all in,had gereserveerd voor ik nog niet  wist dat ik nierpatiente ben en wat er mij te wachten stond....

Uw interactief gedeelte over Nierfalen

Neem deel aan de meest recente discussies

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden