Negen tips om via internet uw zielsverwant te vinden

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 19/04/2011 - 09h54
-A +A

Het is niet makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen als men alleen is. Internet opent op dat vlak alvast nieuwe horizonten. Er zijn wel risico’s aan verbonden die we beter zo veel mogelijk beperken. Enkele tips om u te behoeden voor te veel teleurstellingen.

Internet: negen tips voor leuke kennismakingen

1 – Blijf op de vlakte.

Als u te veel details geeft, wordt het plaatje iets te precies. Om te verleiden mag er wel een mysterieus kantje aan zijn. De gaten worden hoe dan ook ingevuld door de verbeelding van de persoon die uw bericht leest en die is meestal geneigd om zijn eigen wensen op u te projecteren. Voel u dus niet verplicht om allerlei details over uzelf te geven.

 

2 – Wees enthousiast.
Iemand die zegt: "Ik ben weg van auteursfilms" komt interessanter over dan iemand die schrijft: "Ik ga graag naar de bioscoop...". Positieve gevoelens die met veel overtuiging worden verwoord, zijn erg uitnodigend voor de andere. Houd u dus niet in, maar blijf natuurlijk wel eerlijk. 

 

3 –Voorzie een korte ontmoeting in het echt.

Als u contact met iemand hebt, leef er dan niet maandenlang in een virtuele relatie mee. Zet al vrij vlug de stap om een afspraak voor een tête-à-tête te maken. Dan kan u eventuele illusies of angsten de juiste plaats geven. Organiseer geen lang etentje bij kaarslicht, maar gewoon een korte ontmoeting voor een drankje. Als uw date u bevalt, kunt u nog altijd voorstellen om de samenkomst wat te rekken. En als het niet klikt, zet u zich niet vast voor een lange, weinig opbeurende avond.

 

4 – Mijd tests.
Stelt men u voor om de ideale partner te vinden via vragenlijsten? Houd er dan rekening mee dat deze tests speciaal worden opgesteld om u te lokken. Ze hebben nog niet bewezen ook maar enig belang te hebben. Er worden trouwens geen koppeltjes méér gevormd na dit soort tests.  Maar als u het gevoel hebt dat u gerustgesteld wilt worden, doe er dan gerust aan mee en geniet ervan, maar zorg dat u er niet de dupe van wordt.

 

5 –Raak niet verslaafd aan internet.
Een zielsverwant zoeken via internet, daar is helemaal niets mis mee. Uw sociale leven opgeven om elke avond online te zitten, dat zou wel een vergissing zijn. Als u een partner zoekt, zet dan niet alles op het internet. Ook het echte leven kan u mooie ontmoetingen opleveren. Ontneem u die kans dus niet. Terwijl u wacht op die ene ontmoeting die u de ware brengt, zult u tenminste echte sociale relaties hebben...Let wel op, want wachten op de antwoorden op de mails naar uw contacten kan verslavend werken. Stel dus uw grenzen en overschrijd ze niet.

 

6 – Wees eerlijk.
Meet u enkele centimeters minder dan de ideale lengte of weegt u enkele kilo’s te veel? Waarom zou u erover liegen? U zult misschien wel minder antwoorden krijgen, maar de antwoorden die u krijgt, zullen tenminste gebaseerd zijn op uw echte persoon en niet op uw droombeeld! Hetzelfde geldt voor uw hobby’s. Als u zegt dat u dol bent op parachutespringen of speleologie terwijl u eigenlijk liever breidt, hoeft u zich niet te verbazen als de ontmoetingen slecht uitdraaien.

 

7 –Wees actief op internet.
Wacht niet tot anderen contact met u opnemen, maar stap zelf naar de anderen. Ontmoetingen via internet lopen zoals in het echte leven. Als u in uw hoekje blijft zitten, is de kans groot dat u lang voor muurbloempje zult spelen.

 

8 – Verwacht niet te veel, te vlug.
Investeer emotioneel niet te veel in elk contact. Als u zich al laat meeslepen door het eerste het beste contact, bestaat de kans dat u een serieuze klop krijgt en gedeprimeerd raakt. Beschouw daten via internet als een spel en niet als een reddingsboei. Denk erom dat het gemiddeld 3 tot 6 maanden duurt voor u een toffe ontmoeting hebt. Soms duurt het minder lang, soms nog langer.

 

9 –Betrek er anderen bij.
In plaats van helemaal op uw eentje op zoek te gaan, kunt u er evengoed uw vrienden bij betrekken. Praat er met ze over, vraag ze op het web te surfen. Iedereen kan u helpen bij het vinden van een toffe partner. Maak vrienden, en die vrienden hebben misschien zussen of broers, neven of nichten... Wie weet zitten er vrijgezellen tussen die ook op zoek zijn naar een partner …

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano op 19/04/2011 - 09h54
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Met pensioen gaan: een kans, maar ook een uitdaging! Geüpdatet op 01/07/2008 - 00h00

Om van uw pensioen een stimulerende periode in uw leven te maken is het belangrijk dat u er zich op voorbereidt. Als u er gewoon op zit te wachten alsof het één lange vakantie wordt, zou u wel eens voor een ontgoocheling kunnen komen te staan! Het pe...

Een beter en stressloos tijdbeheer… Bestaat dat? Gepubliceerd op 07/03/2011 - 17h16

Ik heb geen tijd, ik ben gehaast, ik verlies mijn tijd, time is money . De manier waarop we met tijd omgaan, zet ons onder druk en verhoogt de stress . Hoe kunnen we genieten van de zeldzaamheid die we 'tijd' noemen? Nochtans beschikt iedereen over p...

Meer artikels