• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  3 mening
 • Commentaren (0)

Natuurlijke supplementen voor het seksleven: te vertrouwen of niet?

Natuurlijke supplementen voor het seksleven: te vertrouwen of niet?

Er is echt geen gebrek aan voedingssupplementen van 'natuurlijke' oorsprong die bestemd zijn om uw libido te verhogen of om uw seksuele prestaties te verbeteren. Ze zijn echter niet allemaal te vertrouwen... Hoe kunnen we in het grote aanbod de betrouwbare producten herkennen?

Een markt met ontelbare producten voor de verbetering van het seksleven...

Tegenwoordig wordt een goed seksleven beschouwd als een essentieel onderdeel van een gelukkig leven, ongeacht of het om een koppel gaat of een alleenstaande persoon. Seks blijft echter onvoorspelbaar en is deels afhankelijk van factoren die we niet helemaal in handen hebben. Het mag ons dus niet verbazen dat de markt overspoeld wordt met producten die verondersteld worden het libido te verhogen, onze 'prestaties' te verbeteren, kortom ons een seksleven te bezorgen dat beantwoordt aan onze wensen. Maar hoe kunnen we nu, tussen al de aangeboden pillen en capsules, de doeltreffende oplossingen onderscheiden van loze beloften en onbetrouwbare producten die onze gezondheid en ons leven in gevaar kunnen brengen?

Voedingssupplementen voor het libido: enkele erkende producten

Er bestaan geen echt diepgaande of betrouwbare studies over de voedingssupplementen die bestemd zijn om ons seksleven te verbeteren. Die studies zijn in elk geval veel minder talrijk dan de onderzoeken over 'echte' geneesmiddelen, zoals Viagra. Toch worden sommige producten erkend door de meeste specialisten:
- ginseng is bestemd om energie te geven, maar lijkt eveneens een rol te spelen in de productie van een belangrijke neurotransmitter,
- yohimbe, de gedroogde bast van een Afrikaanse boom, is blijkbaar redelijk doeltreffend tegen erectiele dysfunctie,
- arginine: dit aminozuur lijkt de bloedsomloop, ook naar de penis, te stimuleren. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat supplementen op basis van arginine doeltreffend waren tegen seksuele problemen. Arginine wordt eveneens aanbevolen in geval van seksuele moeilijkheden bij de vrouw.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/04/2011
Origineel artikel geschreven door op 07/07/2009

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie