Napolitaanse courgettes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/03/2011 - 14h03
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

Courgettes : 8
Ei : 1
Gehakt : 125 g
Ontvette gerookte ham : 75g
Mozzarella : 75 g
Tomatenconcentraat : 2 soeplepels
Geraspte parmezaan : 30 g
Olijfolie
Zout, versgemalen peper

Bereiding van de Napolitaanse courgettes

Was de courgettes en snij ze in fijne sneden.

Kluts het ei en meng het onder de courgettes zodat de sneden er goed mee bedekt zijn.

Warm in een braadpan een soeplepel olijfolie op en laat goudbruin worden. Braad het vlees hierin.

Snij de ham en de mozarella in kleine blokjes, doe ze onder het vlees.

Leg dan op een bord laagje courgettes en bedek met de mengeling van gehakt, kaas en ham. Leng het tomatenconcentraat aan met een glas water en doe de helft ervan erop.

Leg daarop een een nieuw laagje courgettes.

Overgiet met de rest van het tomatenconcentraat en strooi de geraspte parmezaan erop.

Laat in de oven gratineren gedurende 15 à 20 minuten.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 21/03/2011 - 14h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Zorah

op de foto staan duidelijk AUBERGINES ipv courgettes!
Hallo?!?

Sandrina

En verse tomaten i.p.v. tomatenconcentraat...

wellington

Op de afbeelding staan aubergines, geen courgetten!!

PUB