Nage van meloen met kruiden

Recept aangemaakt op 25/06/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012 - 09h37
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 onbespoten citroen
3 centimeter verse gember
1 kaneelstaafje
1 vanillepeul
2 kruidnagels
1 fles halfzoete witte wijn
2 meloenen
1 takje basilicum
PUB

Bereiding van nage van meloen met kruiden



Schil de citroen met een dunschiller. Snij de schil in lange, dunne reepjes.
Schil de gember en hak hem heel fijn. Snij de vanillepeul in de lengte doormidden.
Giet de wijn in een kookpot. Doe er de citroenreepjes bij, het kaneelstaafje, de gember, de vanillepeul en de twee kruidnagels. Breng de wijn aan de kook en laat alles 5 minuten net tegen het kookpunt aan sudderen.
Snij de meloenen in vieren. Schil ze en haal er de pitten uit. Snij het vruchtvlees in grote blokjes en doe ze in de wijn. Laat nog eens 5 minuten sudderen.
Giet alles in een slakom, laat afkoelen en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast.
Verdeel de meloen en het kookvocht over vier schaaltjes en versier met het basilicum.
Dien goed koud op.

Dit gerecht kan ook zonder alcohol worden gemaakt. Vervang in dat geval de wijn door eenzelfde hoeveelheid muntthee.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 25/06/2012 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012 - 09h37
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB