• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Nachtelijke problemen voor allergiepatiënten

Nachtelijke problemen voor allergiepatiëntenMet de lente is ook het seizoen van de respiratoire allergieën opnieuw in het land. En alsof de hele dag niezen voor allergiepatiënten nog niet erg genoeg is, is voor hen ook de nacht vaak een vervelende periode.

Respiratoire allergieën en slapen


Een recent onderzoek op les allergies et le sommeil heeft aangetoond dat allergische rinitis, een van de meest voorkomende respiratoire allergieën, zeer vaak gepaard gaat met slaapstoornissen. Deze problemen zouden veroorzaakt worden - via een nog niet ontrafeld mechanisme - door een reactie van de hersenen op de ontsteking die het neusweefsel treft. Dit fenomeen verergert nogmaals een situatie die al niet al te aangenaam was…

Symptomen die 's nachts nog hinderlijker zijn


Respiratoire allergieën die gepaard gaan met een aanzienlijke slijmproductie, hoestbuien en een verstopte neus en keel, lijken soms voorbestemd om de nachtrust van het slachtoffer te verstoren... Om te beginnen zijn hoest- en niesbuien hinderlijk om in slaap te vallen. Lukt het uiteindelijk toch, dan kan alleen maar via de mond geademd worden, omdat de neus verstopt is. Op lange termijn is deze manier van ademen niet optimaal: de opeenhoping van slijm verergert, het slijmvlies verdroogt en wordt zelfs pijnlijk. De persoon die last heeft van allergie, voelt zich ongemakkelijk, heeft dorst en wordt zeer gemakkelijk wakker. Het gevolg is een verstoorde nachtrust, die de dag nadien nog zwaarder doorweegt door de vermoeidheid, concentratieproblemen en eventueel prikkelbaarheid.

Artikel gepubliceerd door op 03/03/2009

Vindt u het artikel interessant?