Na het feest ...

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/12/2016 - 11h54
-A +A

Hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, feesten eisen wel eens een tol. Welke fouten kunt u maar beter vermijden? Een aantal goede gewoonten kunnen helpen.

PUB

Houten kop

Als u de dag na een feest met een kater zit, moet u eerst vooral veel water drinken, een luchtje gaan scheppen en de ramen openen om uw huis of appartement te verluchten.

Burps!

Overdadig tafelen laat sporen na, dat is een feit. Vooral als het gaat om vetrijke gerechten. Die moeten dan ook gevolgd worden door een lichte maaltijden.

 • Veel groenten
  Vergeet calorierijke gerechten en sauzen om uw lever een rustpauze te gunnen. Eet vooral groenten en profiteer van het ogenblik om een soepkuur te volgen.
  Wat het dessert en het ontbijt betreft, kiest u niét voor taart, gebak of andere zoetigheden.
  Maak zelf eens een pudding of een voorraad confituur of jam voor de boterham.
  Het avondmaal is best bijzonder licht.
 • Geen alcohol
  Drink geen alcohol, ook niet op het kantoorfeestje of andere gelegenheden waaraan u niet kunt ontsnappen. Drink veel water of thee en bouillon en echt fruitsap.

Initialement publié par Isabelle Eustache le 02/01/2007 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/12/2016 - 11h54
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Nieuwjaar: wat eet ik met oud en nieuw? Geüpdatet op 17/12/2012 - 12h46

De feesten komen eraan, heerlijk! Maar we kunnen er ook een slechte herinnering aan overhouden en ons zorgen maken over het effect op de weegschaal. Natuurlijk zult u door een week van overdaad niet meteen blijvend aankomen. Maar dat belet niet dat u...

Wat drinken we het best bij warm weer? Gepubliceerd op 29/06/2016 - 12h32

Voor sommigen onder ons, is het vanzelfsprekend: zodra we het warm beginnen te krijgen, raken we uitgedroogd en moeten we dringend drinken. Anderen worden daarentegen veel minder geconfronteerd met dat dorstgevoel. Dat is bijvoorbeeld het geval met o...

Meer artikels