• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Commentaren (0)

Na de lifting, de suspensie lift

Na de lifting, de suspensie liftLifting is wat uit de mode geraakt sinds de geneeskunde en de plastische chirurgen de zichtbare effecten van de tijd op een zachte manier kunnen vertragen. Voor de verjonging van het gezicht bijvoorbeeld is de suspensie lift met zogeheten APTOS- of Russische draden een medisch alternatief voor de facelift via een chirurgische ingreep en een revolutie in de esthetische wereld. Een woordje uitleg door dr. Francois Turmel*, voorzitter van het Franse 'Syndicat national des médecins esthétiques'.

Suspensie lift of Russische draden: het principe

Het is een Russische arts, dr. Sulamanidze uit Moskou, die op het idee kwam, vandaar ook de naam Russische draden. De bedoeling is om de verslapping van het gezicht tegen te gaan door het opspannen van de huid naar boven en naar achteren. Dit opspannen wordt niet verkregen door een heelkundige ingreep zoals bij de lifting, maar met draden die onder de huid worden aangebracht.

Om bijvoorbeeld het jukbeen op te trekken brengt men met een naald een draad aan onder de huid ter hoogte van het jukbeen en het andere uiteinde van de draad verschijnt dan hogerop, ter hoogte van hoofdhuid. Omdat de draad weerhaakjes heeft, hoeft men de draad maar aan te trekken om de huid op te spannen en het jukbeen op te trekken. Dankzij de weerhaakjes blijft de draad goed op zijn plaats en het in de meeste gevallen niet nodig om het bovenste uiteinde van de draad vast te zetten. De draad wordt dus kortgeknipt aan de kant van het jukbeen en van de hoofdhuid. Men spreekt in dat geval van drijvende draden.
Als er geen weerhaakjes aan zitten wordt de draad verankerd in de hoofdhuid met een kleine hechting.

Door de draden met weerhaakjes kan de huid dus worden aangespannen. Al naargelang waar ze worden aangebracht kunnen de verschillende zones van het gezicht worden behandeld die de neiging hebben om te verslappen: hangwangen, wenkbrauwen, jukbeenderen, kraaienpootjes, neuswangplooi tussen de neus tot de mond) en de kaaklijn.

Parallel hiermee zet het aanbrengen van de draden een proces van fibrose (vorming van bindweefsel) in gang dat de natuurlijke productie van collageen- en elastinevezels bevordert. Deze reactie verbetert de strakheid van de huid op een duurzame manier.

Concreet

Voor het aanbrengen van de suspensiedraden is geen opname in het ziekenhuis nodig. Een lokale verdoving volstaat.
Er worden meestal 4 tot 6 draden aangebracht. Het bovenste uiteinde wordt altijd op de hoofdhuid aangebracht of achter het oor.
Het aanbrengen van de draden is in minder dan een uur achter de rug.
Er is geen enkel risico van afstoting of allergie.

Artikel gepubliceerd door op 16/10/2007

Vindt u het artikel interessant?