Mousse van mango

Recept aangemaakt op 01/01/2013 - 13h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/06/2017 - 15h42
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

3 mango's
1/2 citroen
1 eetlepel griessuiker
2 blaadjes gelatine
4 eiwitten
1 mespunt zout

PUB

Bereiding mousse van mango

Schil 2 mango's, haal het vruchtvlees van de kern en doe het in een keukenblender. Doe er het sap van de citroen bij en de suiker. Mix alles tot een homogene massa. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Pers het overtollige water uit tussen uw vingers, leg ze in een kleine kookpot, doe er 2 eetlepels warm water bij en laat op een heel zacht vuurtje en onder voortdurend roeren oplossen. Giet de mangopuree over in een kom. Doe er de opgeloste gelatine onder en roer goed.

Doe het zout bij de eiwitten en klop ze op. Meng ze heel voorzichtig en beetje bij beetje onder de mangopuree. Zet de mousse minstens 6 uur in de koelkast tot ze goed koel en opgesteven is. Haal de kern uit de derde mango. Snij het vruchtvlees in schijfjes. Leg op elk bord een grote schep mangomousse en verdeel de sneetjes mango errond. Dien goed koel op.
 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/2013 - 13h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/06/2017 - 15h42
PUB