Mousse van citroen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 24/02/2014 - 20h19
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

3 eieren
1 eiwit
3 onbespoten citroenen
2 eetlepels maïszetmeel
4 eetlepels fijne suiker
zout
munt

Bereiding van de mousse van citroen

Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Doe de eiwitten in een slakom en doe daar het extra eiwit bij. Doe de dooiers meteen in een steelpan.

Was de citroenen grondig. Rasp de schil van één citroen en voeg ze toe in de pan.
Pers alle citroenen uit en giet het sap ook in de steelpan.

Los het maïszetmeel op in een glas water en doe dat samen met de helft van de suiker in de steelpan.
Verwarm langzaam en laat het mengsel onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten indikken. Zorg ervoor dat het niet kookt.

Giet de ingedikte bereiding in een tweede slakom. Doe de rest van de suiker erbij en meng goed.

Klop het eiwit op. Doe er op voorhand 1 mespunt zout in.
Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de afgekoelde bereiding.
Giet de mousse in coupes.

Zet ze minstens 2 uur in de koelkast en haal ze er net voor het opdienen uit. Versier met enkele plukjes munt.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 24/02/2014 - 20h19
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB