- Soort :
- hoofdgerechten
Ingrediënten voor 4 personen
3 kilo mosselen
2 sjalotten
1/2 bosje peterselie
1 glas witte wijn
1 eetlepel kerriepoeder
1 takje tijm
1 laurierblad
1 blik kokosmelk
1 eetlepel geraspte kokosnoot
zout
versgemalen peper
Bereiding
Maak de mosselen goed schoon. Pel de sjalotten en versnipper ze. Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Doe de mosselen in een kookpot. Doe de wijn erbij; samen met het kerriepoeder, de tijm, het laurierblad, de sjalotten en de peterselie. Kook op een heel hoog vuur tot alle mosselen opengaan en schud af en toe stevig op.
Haal alle mosselen met een schuimspaan uit de pot en doe ze in een grote kom. Haal een deel ervan uit de schelp. Hou de kom warm.
Leg een papieren koffiefilter in een puntzeef, zet de zeef op een pot en filter het kookvocht van de mosselen.
Zet de pot dan op het vuur en laat het kookvocht wat indikken. Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel nog wat verder indikken. Doe er tot slot de geraspte kokosnoot bij. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de saus over de mosselen en dien meteen op.