Mosselen met curry

Recept aangemaakt op 28/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2013 - 08h46
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

3 kilo mosselen
1/2 bosje platte peterselie
15 cl witte wijn
3 eetlepels room
1 koffielepel currypoeder
1 mespunt cayennepeper
zout

Bereiding voor mosselen met curry



Maak de mosselen goed schoon.

Hak de peterselieblaadjes klein.

Doe de mosselen in een kookpot. Giet de wijn erbij en kook de mosselen tot ze opengaan. Schud ze intussen geregeld op of roer met een grote houten lepel in de mosselen.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pot zodra ze opengaan en doe ze in een grote kom. Haal ongeveer de helft ervan uit de schelp en hou ze warm.

Leg een papieren koffiefilter in een puntzeef, zet de zeef op een steelpan en filter het kookvocht van de mosselen.

Zet de pan op het vuur en breng het kookvocht net niet aan de kook. Doe er eerst de room bij, dan het currypoeder en als laatste de cayennepeper. Roer goed.
Doe de fijngehakte peterselie erbij.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Giet de saus over de mosselen en dien meteen op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 28/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2013 - 08h46
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB