Mosselen marinières met fijne groentjes

Recept aangemaakt op 28/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2013 - 09h10
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

3 kilo mosselen
4 jonge wortelen
8 lente-uien
2 kleine preien
1 teentje look
1 takje tijm
1 laurierblad
25 cl witte wijn
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de mosselen marinières met fijne groentjes

Maak de mosselen goed schoon.

Schraap de wortelen, maak de uien schoon (laat er 5 cm van de steel aan) en was ook de prei. Verwijder de buitenste harde bladeren van de prei en snij de rest in schijfjes. Snij ook de wortelen in schijfjes.

Pel het teentje look en plet het met de platte kant van een mes.

Doe alle groenten in een kookpot. Doe er 1 glas water bij, samen met de tijm en het laurierblad. Bestrooi met een beetje zout. Leg het deksel op de pot en laat 10 tot 15 minuten op een matig vuur koken tot u met de punt van een mes makkelijk door een ui gaat.

Giet de wijn erbij. Meng alles en doe er dan de mosselen bij.

Draai het vuur op zijn hoogste stand. Leg het deksel op de pot en laat koken tot alle mosselen opengaan. Schud de mosselen af en toe op om er alle groenten onder te werken.

Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pot en doe ze in een diepe schotel. Gooi de tijm en het laurierblad weg.

Laat de saus een beetje inkoken op een hoog vuur.
Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper van de molen.
Giet de saus over de mosselen en dien op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 25/06/2013 - 09h10
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB