Mooie lippen

Geüpdatet door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 15/06/2016 - 15h12
-A +A

We maken onze lippen op, maar we vergeten ze soms goed te verzorgen. Toch zijn ze een kwetsbaar onderdeel van het gezicht. Enkele stappen die u helpen een mooie lach te toveren. 

PUB

Lipverzorging: doe wekelijks een peeling

Doe elke week een peeling om uw lippen zachter te maken of om ervoor te zorgen dat de lippen minder afronden bij het ouder worden. Peeling doet hen glanzen, verwijdert de dode cellen op de huid en maakt hen vatbaarder voor hydraterende middelen.

U kan een specifiek product voor lippen gebruiken of uw gewone peeling.

 

Lipverzorging: bescherm ze

Lippen hebben geen talgklieren en zijn daarom gevoeliger voor zon, wind en koude. In vergelijking met de rest van de opperhuid kunnen lippen nog meer samentrekken, uitdrogen of barsten.

Hydrateer ze vaak genoeg en wacht niet tot de lippen gebarsten zijn voor u ze verzorgt.

Maar wat is het beste middel? Lippenbalsem. Hij vormt als het ware een schild en maakt ze onmiddellijk vochtig, dankzij verzachtende vetten (sojaolie, pindaolie, sheaboter) en wondgenezende vitamines (A, E en F).

 

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 22/08/2011 - 15h09 et mis à jour par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 15/06/2016 - 15h12
Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Hoe gebarsten lippen opmaken? Gepubliceerd op 28/10/2016 - 16h07

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven . Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

4 tips voor prachtige lippen... Geüpdatet op 02/10/2007 - 00h00

Iedereen weet dat verleiden begint met een mooie glimlach. En een mooie sensuele mond is een onweerstaanbare troef voor elke aantrekkelijke vrouw... Op voorwaarde natuurlijk dat de vrouw haar lippen goed doet uitkomen. Met deze 4 tips beschikt ook u...

Bescherm uw huid tegen de kou! Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h03

Je huid verwennen is 's winters geen luxe, maar een pure noodzaak. De boosdoener is natuurlijk de kou. Die verzwakt de huid, waardoor ze gemakkelijker uitdroogt. In het slechtste geval gaat ze zelfs barstjes en kloven vertonen.

Tips voor een mooie huid in de winter Gepubliceerd op 13/01/2015 - 11h50

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn kwetsbaar. Uitdroging is een reëel gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het gevolg is dat de talgproductie daalt...

Meer artikels