Mixed grill

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Indien u op dieet bent, gaat het er niet om dat u in een recordtempo 5 kilo of meer afvalt, maar dat u uw ideale gewicht terugvindt door van alles te eten zonder honger te lijden. Hieronder vindt u een lichte, gezonde en evenwichtige maaltijd.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


8 lamskoteletten
lamsniertjes
tijm
rozemarijn
2 groene paprika's
2 rode paprika's
1 bot lente-uitjes
8 trostomaten
8 teentjes knoflook
fleur de sel
versgemalen peper

De bereiding


Snijd al het vet van de niertjes en de koteletten weg. Snijd de niertjes in de lengte doormidden. Leg ze op een schotel samen met de koteletten. Wrijf ze aan weerskanten in met tijm en rozemarijn. Druk goed aan met de vingers zodat de kruiden stevig vastzitten. Bestrooi met wat zout en geef een flinke draai met de pepermolen. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie. Zet ze in de koelkast.
Schil de paprika's met een dunschiller. Verwijder alle zaadlijsten en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in grote vierkante stukken. Maak de uitjes schoon. Was de trostomaten, dep ze droog en snijd ze in kwartjes.
Maak brochettes. Steek er afwisselend de niertjes en koteletten, de blokjes groene en rode paprika, de uitjes en de tomatenkwartjes op.
Leg de brochettes op de gril en leg de ongepelde teentjes knoflook er apart bij (zo hoeven mensen die geen look lusten er geen te eten). Gril de brochettes aan elke kant 3 tot 4 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees). Druk met een vork de knoflookteentjes aan zodat ze aan de buitenkant mooi bruin worden.
Schik alles op een grote schotel. Bestrooi met wat fleur de sel en versgemalen peper.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB