Minder staaltjes voor artsen

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 07/04/2011 - 10h32
-A +A

De Belgische farmaceutische industrie zal het aantal gratis staaltjes aan artsen voortaan beperken tot vier staaltjes van twee tabletten, pillen of iets vergelijkbaars per jaar.

Deze staaltjes hebben een speciaal statuut. Ze worden door de producenten uitgedeeld als een vorm van promotie voor hun geneesmiddelen en moeten dus om deontologische redenen beperkt worden. Maar in de praktijk worden ze vaak aan minder gegoede patiënten gegeven die anders moeite zouden hebben om hun medicatie te betalen… De Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie heeft een zware beslissing genomen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 07/04/2011 - 10h32

Belga

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Als een promotie destabiliseert... Geüpdatet op 15/10/2002 - 00h00

U hebt eindelijk promotie gekregen! U bent trots op uzelf. U kijkt met spanning uit naar uw nieuwe wedde en uw nieuwe bevoegdheden. Maar de eerste dagen hebt u het moeilijk. U bent gespannen. Men houdt u in de gaten. Waarom die ontreddering?

Malaria: vaste dosis en slechts één keer per dag Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Het middel AS plus AQ is een van de vier geneesmiddelen op basis van artemisinine dat sinds 2001 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) wordt aanbevolen om de ontwikkeling van resistentie tegen malaria te verminderen. Het is voortaan ook verkrijg...

Wordt uw neusspray straks nog terugbetaald? Gepubliceerd op 16/11/2016 - 14h10

Onlangs heeft de FOD Volksgezondheid laten weten dat bepaalde neussprays niet langer terugbetaald worden. Ze zullen voortaan dus vrij in de handel te koop zijn. Mensen die zo’n neusspray willen, hoeven dan ook niet eerst langs de dokter te gaan om ee...

Meer artikels