Minder staaltjes voor artsen

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 07/04/2011 - 10h32
-A +A

De Belgische farmaceutische industrie zal het aantal gratis staaltjes aan artsen voortaan beperken tot vier staaltjes van twee tabletten, pillen of iets vergelijkbaars per jaar.

Deze staaltjes hebben een speciaal statuut. Ze worden door de producenten uitgedeeld als een vorm van promotie voor hun geneesmiddelen en moeten dus om deontologische redenen beperkt worden. Maar in de praktijk worden ze vaak aan minder gegoede patiënten gegeven die anders moeite zouden hebben om hun medicatie te betalen… De Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie heeft een zware beslissing genomen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 07/04/2011 - 10h32

Belga

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Als een promotie destabiliseert... Geüpdatet op 15/10/2002 - 00h00

U hebt eindelijk promotie gekregen! U bent trots op uzelf. U kijkt met spanning uit naar uw nieuwe wedde en uw nieuwe bevoegdheden. Maar de eerste dagen hebt u het moeilijk. U bent gespannen. Men houdt u in de gaten. Waarom die ontreddering?

Mooie tanden voor minder geld Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Als u wilt vermijden te veel geld uit te geven voor de verzorging van uw tanden, kies dan een geconventioneerde tandarts die u regelmatig raadpleegt.

Het gevaar van vierdegeneratiepillen Gepubliceerd op 13/12/2011 - 09h38

Een studie heeft de laatste tijd veel inkt doen vloeien over de risico’s van een synthese hormoon , drospirenon. Dat hormoon wordt gebruikt in vierdegeneratiepillen , zoals Yaz, Yasmine of Yasminelle.

Meer artikels