Minder staaltjes voor artsen

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 07/04/2011 - 10h32
-A +A

PUB

De Belgische farmaceutische industrie zal het aantal gratis staaltjes aan artsen voortaan beperken tot vier staaltjes van twee tabletten, pillen of iets vergelijkbaars per jaar.

Deze staaltjes hebben een speciaal statuut. Ze worden door de producenten uitgedeeld als een vorm van promotie voor hun geneesmiddelen en moeten dus om deontologische redenen beperkt worden. Maar in de praktijk worden ze vaak aan minder gegoede patiënten gegeven die anders moeite zouden hebben om hun medicatie te betalen… De Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie heeft een zware beslissing genomen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 07/04/2011 - 10h32

Belga

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Het gevaar van vierdegeneratiepillen Gepubliceerd op 13/12/2011 - 09h38

Een studie heeft de laatste tijd veel inkt doen vloeien over de risico’s van een synthese hormoon , drospirenon. Dat hormoon wordt gebruikt in vierdegeneratiepillen , zoals Yaz, Yasmine of Yasminelle.

Mooie tanden voor minder geld Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Als u wilt vermijden te veel geld uit te geven voor de verzorging van uw tanden, kies dan een geconventioneerde tandarts die u regelmatig raadpleegt.

Malaria: vaste dosis en slechts één keer per dag Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Het middel AS plus AQ is een van de vier geneesmiddelen op basis van artemisinine dat sinds 2001 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) wordt aanbevolen om de ontwikkeling van resistentie tegen malaria te verminderen. Het is voortaan ook verkrijg...

Meer artikels