• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Minder scoliose op school

Minder scoliose op schoolVolgens de statistieken (zie artikel "lagerugpijn: rug en maatschappij"), lijden jong en oud vaak aan rugpijn.

Volgens de rugscholen, die bij ons zeer actief zijn, draagt de levensstijl van onze kinderen en ons, ouders bij tot een slechte gezondheid van de rug en dat reeds vanaf zeer jonge leeftijd. We brengen immers veel tijd zittend bewegen veel te weinig.

Zitballen voor de rug!

Daarom heeft de Belgische Rugscholen Vereniging (BRV) een programma voor onderzoek en preventie uitgewerkt dat loopt van het 1ste tot het 6de jaar van de lagere school. De actie zal in september beginnen in de scholen van Namen en Luxemburg en misschien ook elders en zou 6 jaar moeten duren. De leerlingen zullen gedurende de hele schooltijd worden gevolgd. Ze zullen in drie groepen worden ingedeeld: de eerste groep zal gewoon informatie over rugpijn krijgen, de tweede groep zal ergonomisch materiaal krijgen en de derde groep zal zitballen en aangepaste lessenaars krijgen. In het begin en op het einde van het schooljaar zullen proeven worden gedaan om de rug van de kinderen te evalueren.Dat is echter niet de enige activiteit van de BRV/SBDE. De vereniging is namelijk ook prominent aanwezig op het terrein met talrijke regionale acties en campagnes. Meer informatie vindt u op de onderstaande website.

Artikel gepubliceerd door op 21/01/2002

Bronnen: Mededeling van de BRV/SBDE

Vindt u het artikel interessant?