Minder scoliose op school

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 21/01/2002 - 00h00
-A +A

Volgens de statistieken (zie artikel "lagerugpijn: rug en maatschappij"), lijden jong en oud vaak aan rugpijn.

PUB

Volgens de rugscholen, die bij ons zeer actief zijn, draagt de levensstijl van onze kinderen en ons, ouders bij tot een slechte gezondheid van de rug en dat reeds vanaf zeer jonge leeftijd. We brengen immers veel tijd zittend bewegen veel te weinig.

Zitballen voor de rug!

Daarom heeft de Belgische Rugscholen Vereniging (BRV) een programma voor onderzoek en preventie uitgewerkt dat loopt van het 1ste tot het 6de jaar van de lagere school. De actie zal in september beginnen in de scholen van Namen en Luxemburg en misschien ook elders en zou 6 jaar moeten duren. De leerlingen zullen gedurende de hele schooltijd worden gevolgd. Ze zullen in drie groepen worden ingedeeld: de eerste groep zal gewoon informatie over rugpijn krijgen, de tweede groep zal ergonomisch materiaal krijgen en de derde groep zal zitballen en aangepaste lessenaars krijgen. In het begin en op het einde van het schooljaar zullen proeven worden gedaan om de rug van de kinderen te evalueren.Dat is echter niet de enige activiteit van de BRV/SBDE. De vereniging is namelijk ook prominent aanwezig op het terrein met talrijke regionale acties en campagnes. Meer informatie vindt u op de onderstaande website.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 21/01/2002 - 00h00 Mededeling van de BRV/SBDE
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Lach uw tanden bloot! Geüpdatet op 02/03/2004 - 00h00

Uw tanden vormen zowat het visitekaartje van uw gezicht. Ze worden echter al te vaak verwaarloosd; vandaar dat ze momenteel het voorwerp uitmaken van een grootse sensibiliseringscampagne. Zodat alle kinderen weer een stralende glimlach krijgen…

Mythes en misvattingen over lage rugpijn Geüpdatet op 25/05/2004 - 00h00

Over lage rugpijn leven bij de Belgische bevolking nogal wat mythes en misvattingen. Psychologe Liesbet Goubert van de Gentse universiteit ging na wat de Belg weet over lage rugpijn.

Acupunctuur kan helpen bij rugklachten Geüpdatet op 18/12/2007 - 00h00

Heel veel mensen hebben last van rugpijn en meer en meer rugpatiënten gaan op zoek naar alternatieve therapieën. Die houden soms verrassingen in... zoals dat ze even doeltreffend zijn als de methodes van de traditionele geneeskunde!

Meer artikels