• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Minder alcohol drinken: een goed voornemen voor 2007

Minder alcohol drinken: een goed voornemen voor 2007Op de nieuwe Internetsite www.alsikdrink.be kan iedereen op een eenvoudige manier nagaan of zijn verbruik van alcohol binnen de perken valt en informatie vinden over diensten die hulp en informatie verschaffen. Neem goede voornemens om te voorkomen dat u aan de drank raakt.

Alcoholmisbruik: 800.000 Belgen hebben een problematisch drankgebruik

Stoppen met roken, afvallen en aan sport doen zijn aan het begin van elk nieuw jaar de koplopers bij de goede voornemens. Dat is ook goed! Alcohol wordt minder vaak aangehaald, hoewel het doet verdikken en onze gezondheid schaadt! Veel volwassen Belgen drinken meer dan goed is voor hun gezondheid (mannen: max. 3 glazen per dag (21 per week) + 2 dagen zonder alcohol per week / vrouwen: max. 2 glazen per dag (14 per week) + 2 dagen zonder alcohol per week). In 2005 hebben de Belgen gemiddeld 92,5 liter bier en 23,0 liter wijn gedronken. Een avondje uit met een bescheiden portie drank levert al snel evenveel calorieën op als een stevige maaltijd. Elke gram alcohol bevat 7 calorieën, dat zijn er gemakkelijk 80 tot 100 voor een glas wijn. Buitensporige drinkers lopen bovendien op termijn onherstelbare schade op aan hun hersenen, hun lever, ze lopen meer risico op kanker, op cardiovasculaire aandoeningen... Het is dus heel belangrijk dat we de risico's kennen die verbonden zijn aan een overmatig gebruik van alcohol, want het aantal mensen dat overmatig drinkt blijft toenemen. Vandaag hebben 800.000 Belgen een problematisch drankgebruik.

www.alsikdrink.be

Op de website www.alsikdrink.be kan iedereen op een eenvoudige manier nagaan of zijn verbruik van alcohol binnen de perken valt en informatie vinden over diensten die hulp en informatie verschaffen. De nieuwe site legt een vragenlijst op maat voor, verduidelijkt op een niet agressieve en respectvolle manier de talrijke vragen die bestaan rond het gebruik en misbruik van alcohol, en legt uit hoe mensen de alcoholproblemen kunnen proberen op te lossen. U kunt de vragenlijst voor uzelf invullen, of voor iemand die u kent. Er bestaat een versie voor mannen en een versie voor vrouwen.

Artikel gepubliceerd door op 26/12/2006

Bronnen: Persbericht "Boire moins: une bonne résolution pour cette année ? Doit-elle figurer sur votre liste ? Meer informatie op: 'www.alsikdrink.be', 11 december 2006, Pride - Orangerie.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten