Milium

Gepubliceerd door Medica Press op 23/09/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Milia (milium = gerstekorrel) zijn zeer veelvuldig voorkomende kleine cysten onder de opperhuid, gevuld met keratine. Zij ontstaan waarschijnlijk in onderontwikkelde talgkliertjes. Het zijn geelwitte vaste plekjes, juist onder de huid; ze worden nauwelijks 1 tot 2 millimeter in doorsnede. Meestal komen milia voor op de wangen en oogleden; soms in de omgeving van huid die röntgenbestraling heeft ondergaan. De behandeling bestaat meestal uit het openen van de cyste met een fijn mes of scherpe naald en het uitdrukken van de inhoud. Bij kinderen verdwijnen milia meestal spontaan.

Gepubliceerd door Medica Press op 23/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Van ovariumcyste tot … eierstokkanker Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h07

Een ovariumcyste is een meestal goedaardig gezwel van de eierstok , maar als hij kwaadaardig is, gaat het wel om eierstokkanker . Hoewel cysten vaak voorkomen, zijn kankertumoren in dit geval vrij zeldzaam.

Chalazions: hou ze in het oog! Gepubliceerd op 21/05/2013 - 14h14

Een chalazion (ook wel hagelkorrel of strontje genoemd) is een kleine cyste die zich vormt aan de binnenkant van het ooglid. Het is meestal goedaardig, maar heeft wel de kwalijke neiging om terug te keren.

Acne: hoe behandelen? Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Gemiddeld duikt acne op rond de leeftijd van de 12 jaar bij meisjes en 13 jaar bij jongens, om meestal te verdwijnen rond de leeftijd van 19 jaar. Maar acne zorgt wel voor heel adolescentenellende . Het goede nieuws is dat er doeltreffende en specifi...

Meer artikels