• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Mijn kind heeft dikwijls last van neusbloedingen

Mijn kind heeft dikwijls last van neusbloedingen

Wanneer een kind regelmatig last heeft van neusbloedingen, is het belangrijk dat we de juiste aanpak kennen om een einde te maken aan deze bloedingen in de neusholten die in het medisch jargon 'epistaxis' genoemd worden.

De ouders en de betrokken kinderen moeten goed op de hoogte zijn van de enkele, eenvoudige regels waaraan ze zich moeten houden als het kind opnieuw met een neusbloeding geconfronteerd wordt.

Een paar voorbeelden: gaan liggen of het hoofd naar achteren houden zijn helemaal niet aan te raden...

Neusbloeding: blijven zitten en het hoofd rechthouden

Bij neusbloedingen, moet men zeker niet gaan liggen of het hoofd naar achteren houden. Men doet er inderdaad goed aan te gaan zitten. Waarom?

Omdat, als men het hoofd naar achteren houdt, de bloeding een tijdje kan blijven duren en het bloed dan in de keelholte zou terechtkomen. Men weet dan niet of de epistaxis gestopt is en ook niet hoeveel bloed men verloren heeft. Bovendien kunnen spijsverteringsstoornissen optreden nadat men te veel bloed heeft doorgeslikt.

Neusbloeding: beide neusgaten minstens 3 minuten dichtknijpen

Het is aan te raden beide neusvleugels net onder het bot, tussen duim en wijsvinger, dicht te knijpen. Dat moet stevig en op een constante manier volgehouden worden gedurende minstens 3 minuten. Na een half minuutje stoppen, zou helemaal geen zin hebben.

Bijgewerkt door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 11/11/2013
Origineel artikel geschreven door op 25/05/2010

Bronnen: "Le Quotidien du Médecin", FMC 5 mei 2010

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten