Mijn detoxdieet

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/01/2014 - 18h04
-A +A

De bedoeling van een detoxdieet is het lichaam inwendig zuiveren.

Daarbij worden toxines en afvalstoffen uit het lichaam verwijderd.

In een detoxdieet spelen groenten een zeer belangrijke rol.
Aan welke groenten moeten we de voorkeur geven en welke zijn de andere basisprincipes van het detoxdieet?

Groenten en het detoxdieet

Groenten (en ook fruit) maken wezenlijk deel uit van het detoxdieet.
Ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen, en bevatten zeer veel antioxidanten, die het lichaam helpen zich van toxines te ontdoen.
Sommige groenten hebben bovendien urinedrijvende en drainerende eigenschappen, die zorgen voor een vlotte verwijdering van de toxines.
Deze toxines zijn hoofdzakelijk afkomstig van een voeding die te rijk is aan verzadigde vetten (van dierlijke oorsprong) en geraffineerde suikers.

Welke groenten hebben een drainerende werking?

Aubergine
Prei
Selder
Komkommer
Venkel
Snijbiet
Artisjok
Sla
Paardenbloem
Maïs
Ajuin
Look
Raap

Wat fruit betreft, geven we de voorkeur aan ananas, vijgen en druiven. En tijdens de zomermaanden ook aan kersen, meloen en perziken.

Eigenlijk zouden we moeten opteren voor biofruit en biogroenten, die vrij zijn van pesticiden en andere toxische chemische producten.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/01/2014 - 18h04

"Bien-être en hiver" (Zich goed voelen in de winter), dr. Lévy-Dutel, uitg. Eyrolles.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
10 voedingstips om uw huid goed te voeden Gepubliceerd op 24/11/2015 - 12h16

Een mooie huid moet ook van binnenuit gevoed worden. Aan welke voedingsmiddelen moet u de voorkeur geven om een mooie huid te krijgen en om ze lang te behouden? De volgende 10 tips kunt u op elke leeftijd in de praktijk omzetten.

Fruit: vrouwen een stapje voor op de mannen... Geüpdatet op 22/05/2007 - 00h00

De Luikse ELAN-studie toont opnieuw aan dat vrouwen meestal meer fruit (maar niet meer groenten) eten dan mannen. Toch blijven ook de vrouwen ver van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit verwijderd. Dit heeft tot gevolg dat de antioxidante besc...

Meer artikels