C. De Kock, gezondheidsjournaliste

Migraine onder het mes!

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/04/2005 - 00h00
-A +A

Nieuwe heelkundige technieken die werden ontwikkeld naar aanleiding van een onverwachte bijwerking van plastische chirurgie, met name de facelift, helpen bij de behandeling van migrainepatiënten.

Twee vliegen in één klap

Omdat bepaalde van hun migrainepatiënten na een facelift - een esthetische ingreep waarbij met name een spier wordt doorgesneden - een verbetering en zelfs het verdwijnen van hun migraineaanvallen hadden vastgesteld, ontwikkelden Dr. Guyuron en zijn team twee heelkundige technieken waarmee ze de ontstekingspunten van migraine in het licht konden stellen en behandelen.

Detectie met Botox

Van de 125 migrainepatiënten die aan de studie deelnamen, gingen 100 onder het scalpel en kregen 25 personen geen specifieke behandeling. Verschillende maanden na de heelkundige ingreep werden inspuitingen met Botox toegediend om de spieren van het voorhoofd of van de nek die verantwoordelijk zijn voor het opkomen van de migraineaanvallen, te zoeken. Hoewel deze injecties de frequentie of de duur van de migraineaanvallen verbeterden, waren de betrokken spieren verwijderd.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/04/2005 - 00h00 Guyuron B, Plastic and Reconstructive Surgery, American Society of Plastic Surgeons, januari 2005.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Snurken: te behandelen Geüpdatet op 10/02/2002 - 00h00

Snurken interfereert vaak met het dagelijks leven: personen die snurken, zijn overdag meer vermoeid en bovendien kan snurken desastreuze gevolgen hebben voor de veiligheid in het verkeer of op het werk.

Laser en beeldvormingstechnieken voor een baarmoederfibroom Geüpdatet op 14/01/2003 - 00h00

Er bestaat nu een nieuwe methode om baarmoederfibromen (gezwel bestaand uit bindweefsel van de baarmoeder) te behandelen, nl. vernietiging met een laser onder geleide van nucleaire magnetische resonantie (NMR) of kernspintomografie.

Elk jaar 20.000 abortussen in België Gepubliceerd op 18/03/2014 - 11h59

Abortus - of opzettelijke vruchtafdrijving met de medische term - is in België sinds 1990 wettelijk toegestaan als de ingreep voor het einde van de 12 e week van de zwangerschap gebeurt. In België wordt abortus uitgevoerd in een wettelijk erkend abor...

Meer artikels