Migraine onder het mes!

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/04/2005 - 00h00
-A +A

Nieuwe heelkundige technieken die werden ontwikkeld naar aanleiding van een onverwachte bijwerking van plastische chirurgie, met name de facelift, helpen bij de behandeling van migrainepatiënten.

PUB

Twee vliegen in één klap

Omdat bepaalde van hun migrainepatiënten na een facelift - een esthetische ingreep waarbij met name een spier wordt doorgesneden - een verbetering en zelfs het verdwijnen van hun migraineaanvallen hadden vastgesteld, ontwikkelden Dr. Guyuron en zijn team twee heelkundige technieken waarmee ze de ontstekingspunten van migraine in het licht konden stellen en behandelen.

Detectie met Botox

Van de 125 migrainepatiënten die aan de studie deelnamen, gingen 100 onder het scalpel en kregen 25 personen geen specifieke behandeling. Verschillende maanden na de heelkundige ingreep werden inspuitingen met Botox toegediend om de spieren van het voorhoofd of van de nek die verantwoordelijk zijn voor het opkomen van de migraineaanvallen, te zoeken. Hoewel deze injecties de frequentie of de duur van de migraineaanvallen verbeterden, waren de betrokken spieren verwijderd.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/04/2005 - 00h00 Guyuron B, Plastic and Reconstructive Surgery, American Society of Plastic Surgeons, januari 2005.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Cataract kan op elke leeftijd worden geopereerd Gepubliceerd op 31/08/2012 - 11h11

Gezichtsstoornissen ten gevolge van het verouderen treden vaak geleidelijk op. Vanaf de leeftijd van 50 jaar wordt een leesbril noodzakelijk voor presbyopie (problemen om voorwerpen op afstand duidelijk te zien), maar dan kunnen er nog 20, 30 jaar vo...

Migrainelijders ook vaak geplaagd door angst Geüpdatet op 11/07/2006 - 00h00

Migraine is geen pretje, maar mensen die er last van hebben worden op de koop toe vaak nog geplaagd door angst en depressies. Tussen 50% en 70% van de migrainelijders heeft regelmatig te kampen met angststoornissen . Het is belangrijk dat die samen v...

Meer artikels