Migraine onder het mes!

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/04/2005 - 00h00
-A +A

PUB

Geslaagde operatie

Een jaar lang hielden beide patiëntengroepen een dagboek bij van hun migraineaanvallen, medische kosten en afwezigheden op het werk. De groep patiënten die een operatie hadden ondergaan, behaalde de beste resultaten:

  • 92% van de geopereerde patiënten stelden een daling van minstens 50% van de frequentie, duur en intensiteit van hun migraineaanvallen vast. 35% hadden helemaal geen last meer van migraine en 57% stelden een verbetering in hun toestand vast. Slechts 15% van de niet-geopereerde patiënten rapporteerden goede resultaten.
  • de geopereerde patiënten gaven $ 925 uit aan geneesmiddelen in het jaar dat volgde op de heelkundige ingreep, in vergelijking met $ 7.612 per jaar voor de operatie. De controlegroep moest dat jaar gemiddeld $ 5.530 ophoesten.
  • de geopereerde patiënten hebben in totaal 73% minder ziektedagen dan de niet-geopereerde patiënten.

Een veelbelovende behandeling

Hoewel de geopereerde patiënten aan levenskwaliteit hebben gewonnen, gaat de heelkundige ingreep toch ook gepaard met bijwerkingen: hinder op de plaats van de injectie, ingevallen slapen, zwakheid in de nek, afhangende oogleden. De onderzoekers vinden dat heelkunde voordelen heeft ten opzichte van een behandeling met triptanen. Met heelkunde treedt het effect onmiddellijk in, er is geen slapeloosheid, geen gewichtstoename en geen haaruitval. In tegenstelling tot de behandeling met triptanen zijn er geen contra-indicaties voor hartlijders of zwangere vrouwen. Deze procedure moet echter nog op langere termijn worden geëvalueerd.

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 19/04/2005 - 00h00 Guyuron B, Plastic and Reconstructive Surgery, American Society of Plastic Surgeons, januari 2005.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB