Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste

Migraine: hoe kan je crisissen vermijden?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 03/10/2006 - 00h00
-A +A

Er zijn vandaag heel wat doeltreffende behandelingen voor migraine, maar toch zijn er heel wat patiënten die niet behandeld worden voor deze ziekte, omdat ze in veel gevallen geen arts raadplegen. De meeste patiënten weten wel wat de factoren zijn die een migrainecrisis uitlokken. Het ontwikkelen van strategieën om de crisissen te vermijden kan in bepaalde gevallen de pijnaanvallen minstens beperken.

Herkennen om te vermijden

Er zijn heel wat factoren die migrainecrisissen kunnen uitlokken: hormonale factoren, psychologische, voedingsfactoren, enz. Om te risico's te doen dalen moeten de risicofactoren eerst bepaald worden om zo te vermijden en de frequentie van de hoofdpijn te kunnen doen dalen. Deze strategie mag zeker niet in de plaats gesteld worden van een consultatie of het volgen van een specifieke behandeling, maar ze kan wel bijdragen tot een betere levenskwaliteit.

Stress, tegenslagen en emoties

De psychologische component is predominant en stress is zonder twijfel de belangrijkste factor die migrainecrisissen uitlokt en doet toenemen. Of stress nu veroorzaakt wordt door professionele of privé-moeilijkheden, stress moet in elk geval met alle mogelijke natuurlijke middelen bestreden worden: ontspanningsoefeningen, accupunctuur, biofeedback, thalassotherapie, enz.
Het is ook uitkijken voor periodes van vermoeidheid en oververmoeidheid die het aantal crisissen zeker doen stijgen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 03/10/2006 - 00h00 Actualités pharmaceutiques, dossier migraine, september 2000.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Migraine, stress, angst: een vicieuze cirkel Gepubliceerd op 22/09/2016 - 16h09

Angst is een aandoening die vaak voorkomt bij migrainepatiënten. Na afloop van een migrainecrisis, gaat het lijden verder met de angst voor de volgende crisis. Dat anticiperen is een bron van stress en angst . Maar stress is een factor die een migrai...

Hormonen verantwoordelijk voor migraine Gepubliceerd op 05/12/2011 - 16h45

Het verband tussen migraine en de menstruatiecyclus blijkt een feit te zijn bij heel wat vrouwen . De oorzaak? Oestrogenen hebben een invloed op het functioneren van de hersenen en een daling van het oestrogenengehalte kan een migrainecrisis uitlokke...

Hebt u last van migraine met aura? Gepubliceerd op 15/06/2016 - 12h10

Er bestaan heel veel types van migraine . Een minder bekende soort is de migraine met aura . In deze categorie van migrainecrisissen wordt de hoofdpijn voorafgegaan door een aura , zintuiglijke stoornissen die hoofdzakelijk van visuele aard zijn.

Goed nieuws voor migrainepatiënten Gepubliceerd op 25/01/2011 - 13h13

Bij mensen die last hebben van migraine en intense hoofdpijn , worden letsels waargenomen ter hoogte van de microbloedvaten die de hersenen van bloed voorzien. Een recente Franse studie heeft nu echter aangetoond dat deze letsels niet leiden tot een...

Meer artikels