Migraine: factoren die een aanval kunnen uitlokken

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 01/06/2016 - 12h00
-A +A

Migraine is een aandoening waarvan de aanvallen min of meer voorspelbaar zijn. In heel wat gevallen is een klassieke behandeling en/of een onderhoudsbehandeling echt noodzakelijk. Er bestaan wel degelijk ook factoren die migraineaanvallen kunnen uitlokken en waarmee de migrainepatiënten moeten leren omgaan in hun dagelijkse doen en laten.

Migraine: de factoren die een aanval kunnen uitlokken

Er bestaan situaties en factoren die een migraineaanval kunnen uitlokken. Migrainepatiënten zijn op verschillende manieren kwetsbaar en reageren dus ook niet op dezelfde manier op die uitlokkende factoren. Zij reageren bovendien ook verschillend op de mogelijke behandelingen. Elke patiënt moet dus opmerkzaam zijn om de factoren die bij hem een aanval uitlokken te ontdekken. Daarna zal men maatregelen kunnen treffen om die uitlokkers te voorkomen of uit te schakelen.

Voedingsstoffen die een migraineaanval kunnen veroorzaken

Maaltijden die veel vetstoffen bevatten, chocolade en sommige alcoholische dranken (vooral witte wijn) kunnen migraineaanvallen veroorzaken. Maar er zijn nog heel wat andere voedingsstoffen die tot hetzelfde resultaat kunnen leiden: citrusvruchten, belegen kaas, biergist, haring, chemische stoffen (tyramine, nitraten, sodium glutamaat…), enz. Elke migrainepatiënt heeft zo zijn eigen gevoeligheden.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 26/02/2008 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 01/06/2016 - 12h00

Impact médecine, 24 januari 2008.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Migraine en hormonen: een duidelijke link Geüpdatet op 11/12/2007 - 00h00

Er bestaat een duidelijk verband tussen de geslachtelijke hormonen en migraine. Sommige periodes in het leven van een vrouw hebben zo een gunstige of ongunstige invloed op het uitbreken van migraineaanvallen, en zelfs op de intensiteit ervan.

Migraine: behandelingen en oplossingen! Gepubliceerd op 01/06/2016 - 11h58

Migraine is geen levensbedreigend risico voor de patiënt, maar het kan zijn leven wel danig verzuren, zeker als de pijn chronisch wordt . Wat zijn de natuurlijke behandelingen en geneesmiddelen om migraineaanvallen te voorkomen en te bestrijden?

Migraine: een stand van zaken Geüpdatet op 22/04/2002 - 00h00

Migraine is een ziekte die zeer invaliderend kan zijn en dus een zware weerslag kan hebben op het sociale leven. De meeste patiënten worden nu behandeld, zodat de aanvallen minder ernstig zijn. Maar de recente en efficiëntste geneesmiddelen worden no...

Meer artikels