Migraine: factoren die een aanval kunnen uitlokken

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 31/03/2017 - 10h04
-A +A

Migraine is een aandoening waarvan de aanvallen min of meer voorspelbaar zijn. In heel wat gevallen is een klassieke behandeling en/of een onderhoudsbehandeling echt noodzakelijk. Er bestaan wel degelijk ook factoren die migraineaanvallen kunnen uitlokken en waarmee de migrainepatiënten moeten leren omgaan in hun dagelijkse doen en laten.

PUB

Migraine: de factoren die een aanval kunnen uitlokken

Er bestaan situaties en factoren die een migraineaanval kunnen uitlokken. Migrainepatiënten zijn op verschillende manieren kwetsbaar en reageren dus ook niet op dezelfde manier op die uitlokkende factoren. Zij reageren bovendien ook verschillend op de mogelijke behandelingen. Elke patiënt moet dus opmerkzaam zijn om de factoren die bij hem een aanval uitlokken te ontdekken. Daarna zal men maatregelen kunnen treffen om die uitlokkers te voorkomen of uit te schakelen.
 

Voedingsstoffen die een migraineaanval kunnen veroorzaken

Maaltijden die veel vetstoffen bevatten, chocolade en sommige alcoholische dranken (vooral witte wijn) kunnen migraineaanvallen veroorzaken. Maar er zijn nog heel wat andere voedingsstoffen die tot hetzelfde resultaat kunnen leiden: citrusvruchten, belegen kaas, biergist, haring, chemische stoffen (tyramine, nitraten, sodium glutamaat…), enz. Elke migrainepatiënt heeft zo zijn eigen gevoeligheden.
 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 26/02/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 31/03/2017 - 10h04

Impact médecine, 24 januari 2008.

Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Migraine en hormonen: een duidelijke link Gepubliceerd op 15/03/2017 - 15h51

Er bestaat een duidelijk verband tussen de geslachtelijke hormonen en migraine . Sommige periodes in het leven van een vrouw hebben zo een gunstige of ongunstige invloed op het uitbreken van migraineaanvallen, en zelfs op de intensiteit ervan.

Migraine: behandelingen en oplossingen! Gepubliceerd op 31/03/2017 - 10h02

Migraine is geen levensbedreigend risico voor de patiënt, maar het kan zijn leven wel danig verzuren, zeker als de pijn chronisch wordt . Wat zijn de natuurlijke behandelingen en geneesmiddelen om migraineaanvallen te voorkomen en te bestrijden?

Hormonen verantwoordelijk voor migraine Gepubliceerd op 24/05/2017 - 11h00

Het verband tussen migraine en de menstruatiecyclus blijkt een feit te zijn bij heel wat vrouwen. De oorzaak? Oestrogenen hebben een invloed op het functioneren van de hersenen en een daling van het oestrogenengehalte kan een migrainecrisis uitlokken...

Meer artikels