• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  7 mening
 • Commentaren (0)

Met een beetje hulp van de clitoris...

Met een beetje hulp van de clitoris...Voor vrouwen is de clitoris het orgaan dat voor orgasmen zorgt. En toch wordt de clitoris vaak miskend. En de onrechtmatige differentiatie tussen vaginaal en clitorisgenot maakt dat de clitoris wel eens vergeten wordt!

Clitoris en genot

We zijn in de 21ste eeuw en de 'voordelen' van de clitoris zouden dankzij communicatie en media niet langer een geheim mogen zijn. En toch zijn er nog altijd mensen die zich niet bewust zijn van het belang van de clitoris. En dan gaat het niet uitsluitend over mannen. Er zijn nog altijd vrouwen die niet op de hoogte zijn of (en dat is misschien nog erger) die er niet over durven praten en niet durven vragen om de clitoris te verwennen zoals het hoort. En dat terwijl een van de hoofdredenen van een verminderd verlangen het gebrek aan genot bij het vrijen is. En zonder genot is men niet geneigd om uit te kijken naar alweer een vrijpartij.

Vagina of clitoris?

Sommige vrouwen, die goed weten wat de clitoris kan, nemen er geen vrede mee. Ze willen absoluut ook vaginaal genieten. Meer nog, ze vinden het de enige geldige vorm van genot. Zo wordt de clitoris genegeerd zonder dat daar ook maar één reden voor is. Dat neemt niet weg dat men natuurlijk wel moet proberen om op verschillende manieren te kunnen genieten. Belangrijk is dat men zich bewust is van het feit dat vaginaal genot het stimuleren van de clitoris niet in de weg staat. Integendeel!

Bijgewerkt door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/06/2009
Origineel artikel geschreven door op 26/08/2008

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten