Mesthoentje met morieljes

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2014 - 20h24
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
40 minutes
Ingrédients :

1 mesthoentje
1 fles gele wijn
100 g gedroogde morieljes
200 g room
Olie

Steekt die eeuwige kerstkalkoen u tegen? Hebt u geen ideeën voor oudejaar? Hieronder vindt u een ongewoon recept dat behoorlijk afwijken van de traditie. Smakelijk!

De bereiding van hesthoentje met morieljes

Vraag uw slager om het mesthoentje te verdelen in 12 stukken.

Doe de morieljes in een grote kom water en laat ze er 2 uur in weken.

Giet wat olie in een grote stoofpan en warm ze op. Doe er de stukken vlees in en bak ze gedurende 5 à 10 minuten aan alle kanten goudbruin. Prik er af en toe in met een vork en leg ze op keukenpapier. Giet de olie weg.

Doe de stukken weer in de pan, bestrooi ze met peper en zout en giet er al de wijn over. Doe het deksel op de pan, verlaag het vuur en laat het vlees nog ongeveer 50 minuten bakken. De wijn moet 2/3 verdampt zijn. Draai de stukken verschillende keren om tijdens het bakken.

Laat de morieljes uitlekken in een zeef. Pers ze tussen uw handen, om er zo veel mogelijk water uit te halen. Doe ze in de stoofpan, voeg er de room aan toe en meng alles goed dooreen. Laat het gerecht gedurende 10 minuten sudderen en draai de stukken regelmatig om.

Proef de saus en breng ze zo nodig op smaak.
Serveer het gerecht met verse pasta (die u 8 minuten kookt in zoutwater).

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2014 - 20h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB