Mesclun met langoustines

Recept aangemaakt op 04/12/2012 - 10h10 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/10/2016 - 12h15
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

12 langoustines
200 gr mesclun
2 trosjes witte druiven
1 soeplepel olijfolie
1 citroen
1 soeplepel balsamico-azijn
zout, peper
PUB

Bereiding voor mesclun met langoustines

verwarm een kookpot met gezouten water. Wanneer het water kookt, doet u de langoustines erin en laat gedurende 2 à 3 minuten koken vanaf het moment dat het water kookt. Laat ze dan uitlekken en lauw worden. Pel ze.

Giet de helft van het kooksap weg en leg de hoodjes en lijfjes in de kookpot. Laat wegkoken gedurende 10 à 15 minuten op een goed vuurtje.

Tegelijkertijd wast u de mesclun en wringt ze uit. Was en ontpit dan de druiven.

In een slakom giet u een soeplepel olijfolie, een soeplepel balsamicoazijn en het citroensap. Voeg twee lepels sap van de langoustines toe. Roer, proef en breng op smaak met peper en zout.

Doe de mesclun en de druivenpitjes in de slakom. Roer goed.

Serveer de salade op een bord en dresseer de langoustines erop.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 04/12/2012 - 10h10 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/10/2016 - 12h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB