• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Menopauze: een winnend stel voor een mooie, strakke huid

Menopauze: een winnend stel voor een mooie, strakke huid

Hoe kunt u uw jeugdige huid behouden? Door ze te beschermen tegen de zon, want de UV-straling is de voornaamste factor voor de vroegtijdige veroudering van de huid, door ze te hydrateren en door ze via een gezonde en evenwichtige voeding aan de nodige vitamines te  helpen. Maar wat kunt u nog meer om de veroudering van de huid tegen te gaan als de menopauze begint?

Veroudering van de huid tegengaan

Als de hormoonproductie op het moment van de menopauze stilvalt, begint de huid normaal sneller te verouderen. Omdat de huid minder vocht vasthoudt, wordt ze ook minder soepel. Ze verslapt en de rimpels worden dieper. U kunt dit proces vertragen door uw huid goed te blijven beschermen tegen de zon, door ze goed te hydrateren, door voor de verzorging anti-ageingproducten te gebruiken en door gezond te eten en zo vooral de aanvoer van antioxidanten te verhogen. Ook de esthetische geneeskunde kan u een duwtje in de rug geven en u weer aan een strakke huid helpen. Uw rimpels verminderen dan vanzelf.

Volgens esthetisch arts Catherine de Goursac is de huidige trend om twee technieken te combineren, de carboxytherapie gekoppeld aan radiofrequentie. Dat zou bij vrouwen in de menopauze heel bevredigende resultaten opleveren voor de strakheid van de huid.

Deze combinatie van twee technieken speelt in op de nieuwe tendensen. "Rimpels worden niet meer zo gestigmatiseerd en de technieken om ze op te vullen zijn heel doeltreffend". De kwaliteit van de huid is wel een belangrijke  bekommernis geworden. Patiënten willen een gezonde huid zonder rode plekken en vlekken die ook nog strak is.

Voor het bereiken van zo’n resultaat is de trend om meerdere technieken in één en dezelfde sessie te combineren. Het gelijktijdig gebruiken van die technieken levert betere resultaten op dan wanneer ze apart worden toegepast.

De carboxytherapie stimuleert via hyperoxygenatie (toediening van zuurstof) van de lederhuid de vorming van nieuwe bloedvaatjes en de aanmaak van collageen. De behandeling van de gelaatscontouren geeft een verjongend effect.

Radiofrequentie (RF) maakt gebruik van de elektromagnetische golven tussen twee uiterst snel wisselende polen, waardoor de moleculen bewegen. De moleculen zetten door de wrijving en het botsen de verbruikte energie om in warmte. Die opgewekte warmte brengt twee effecten teweeg.  Het eerste, rechtstreekse effect is een samentrekking van het collageen. Het tweede effect, dat op een later tijdstip volgt, is een stimulering van de fibroblasten.

 

Een mooie en strakke huid

Deze technieken zijn wel niet goedkoop. Het is dan ook raadzaam om de huid goed te verzorgen voor het zover komt. Ook na de menopauze kunt u door een goede levenshygiëne de effecten van veroudering nog lang blijven afremmen.

 

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 06/04/2016
Origineel artikel geschreven door op 24/10/2011

Bronnen: Symposium van de Société française de médecine esthétique (SFME), 16-17 september 2011.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Menopauze: remedies tegen de veroudering van de huid

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden