Meloenglaasjes met balsamico

Recept aangemaakt op 22/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012 - 09h41
-A +A
Pour :
8 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

3 meloenen
1/2 bosje kervel
4 tot 5 eetlepels balsamicoazijn
1 of 2 citroenen
zout
versgemalen peper

Bereiding van meloenglaasjes met balsamico



Snij de meloenen doormidden en verwijder alle zaadjes.
Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes of hol de meloenen uit met een meloenlepeltje en doe alles in een schotel.
Stroop de kervelblaadjes af en hak ze grof. Doe ze bij de meloen.
Giet er 4 tot 5 eetlepels balsamicoazijn (of meer als de hoeveelheid meloen groter is) en het citroensap erover. Roer tot alle stukjes goed doordrenkt zijn met de marinade.
Zet de schotel 2 of 3 uur in de koelkast om te laten trekken.
Verdeel de meloen over de glaasjes. Proef de marinade en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Giet over de meloen. Dien goed koel op.
Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 22/07/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012 - 09h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB