Meloen met coulis van aardbeien

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012 - 10h03
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

2 meloenen
2 soeplepels poedersuiker
2 capsules cardemom
250 gr aardbeien
20 cl zachte witte wijn
1/2 citroen
enkele blaadjes verse munt

Bereiding van meloen met coulis van aardbeien

Was en droog de meloenen.
Snij ze in twee in horizontale richting. Haal de vezels en de granen weg.
Snij het vruchtvlees weg met een klein lepeltje. Bewaar de halve schillen in de koelkast.
Doe het vruchtvlees in een slakom met de helft van de poedersuiker. Open de kardemomcapsules en voeg de graantjes toe.

Doe de witte wijn erbij. Goed mengen en afdekken met aluminiumfolie. Laat 2 uur weken in de koelkast.

Bereid ondertussen de aardbeiencoulis: was en ontsteel de aardbeien. Doe ze in de mixer met de rest van de suiker en het sap van een halve citroen.
Bewaar in de koelkast.

Om op te dienen verdeel je het vruchtvlees van de meloenen met het sap in de schillen. Doe een beetje aardbeicoulis erbij en decoreer met verse muntblaadjes.
Goed koel serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 25/06/2012 - 10h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB