Meloen gevuld met fruit

Recept aangemaakt op 07/07/2011 - 14h06 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/08/2017 - 16h36
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 grote meloen (2 kg)
3 abrikozen
1 klein tros druiven
2 pruimen
1 bakjes frambozen
1 bakjes aardbeien
5 eetlepels agavesiroop
1 glasje perzikliqueur

PUB

Bereiding van meloen gevuld met fruit

Snij de meloen open en haal de vezels en zaadjes eruit met een koffielepel.

Haal ze daarna leeg met dezelfde lepel en doe de stukken vruchtvlees in een slakom. De schil niet beschadigen.

Was de abrikozen, pruimen, aardbeien en druiven. Snij het fruit in kleine stukjes. Meng ze voorzichtig in de slakom met de meloen en agavesiroop. Voeg de perzikliqueur toe en meng opnieuw.

Voeg tenslotte de frambozen toe : roer voorzichtig zonder ze de frambozen te verpletteren.

Vul dan de meloenen met de fruitmengeling.

Leg dan het bovenste stuk er weer op alvorens op te dienen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/07/2011 - 14h06 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 11/08/2017 - 16h36
PUB