Melanoom: beschermt u zich ook als u niet met vakantie bent?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/05/2016 - 10h55
-A +A

Zonnecrème mag uiteraard niet ontbreken in uw koffers wanneer u met vakantie vertrekt. Maar wist u dat u eigenlijk elke dag zonnecrème moet gebruiken?

PUB

Zonnecrème, niet enkel op vakantie

Toegegeven, over het algemeen laat het weer het in België vaak afweten. Maar vanaf de lente schijnt de zon toch regelmatig. En wie zon zegt, zegt risico op zonneslag maar ook verhoogde kans op huidkanker. Daarom herinnert de campagne Euromelanoma ons eraan dat we onze huid niet enkel op vakantie moeten beschermen tegen zonnestralen.

En wat dat betreft, doet België het absoluut niet goed: 48% van de Belgen beschermt zich enkel op vakantie maar de rest van de tijd niet!

 

Alles hangt af van de persoon en de omstandigheden

Redelijk blijven is uiteraard ook hier de boodschap. Komt u niet veel buiten, dan is het niet echt nodig om ’s morgens een dikke laag zonnecrème aan te brengen als u maar 10 minuten in de zon komt. Maar als u de overigens goede gewoonte heeft om een frisse neus te halen tijdens uw lunchpauze, of dagelijks enkele uren op het terras zit, dan is een degelijke bescherming tegen de zon echt een must. En als u graag een uiltje knapt in de zon, graag ligt te zonnen in de tuin, dan moet u de zonnecrème steeds binnen handbereik houden! En ook als het koud is en de zon schijnt, zal uw huid hiervan de gevolgen dragen.

 

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/05/2016 - 10h55
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meer artikels