Mannen, verlegen? Ja!

Mannen, verlegen? Ja! Het natuurlijk afweersysteem van vrouwen weert verlegen en onhandige mannen af. De mannen kunnen de barrière niet doorbreken waardoor ze geïsoleerd geraken en gedwongen worden tot eenzaamheid. Het is zowel voor vrouwen als voor mannen belangrijk om die verlegenheid te overwinnen.

Verlegen mannen kunnen het natuurlijk afweersysteem van vrouwen niet ontcijferen

Het natuurlijk afweersysteem van vrouwen, het is een merkwaardige term, maar het bestaat wel. De meeste vrouwen weten dat, maar verlegen mannen niet. Wat is het?

Nee als verdedigingsreflex

Het gaat om een instinctieve reactie van vrouwen waarbij ze geneigd zijn om 'nee' te zeggen aan een man, maar die nee is niet altijd zo vastberaden als hij lijkt.
Wanneer een vrouw nee zegt, dan kan het ook gaan om een nee die een andere betekenis heeft, namelijk een reactie van verdediging. Bedenk wel dat we het hier niét hebben over seksuele voorstellen, maar wel om een vriendelijk aanbod dat eventueel kan evolueren naar meer intimiteit zoals bijvoorbeeld een wandeling maken of iets gaan drinken.
Een voorbeeld. Een man vraagt een vrouw die hij graag mag om te gaan wandelen.
Zij weigert, maar waarom? Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Ze mag de man helemaal niet of ze heeft een vriendje.
- Ze zegt nee omdat ze de man niet goed kent, niet goed genoeg om te weten of ze hem wilt leren kennen.
- Ze weigert, ook al heeft ze belangstelling, maar ze vindt het voorstel roekeloos. Ze zou de man wel beter willen leren kennen, ze wil met hem praten, maar er is te weinig interactie.
- Ze weigert omdat ze niet ja durft te zeggen, ook al ziet ze het wel zitten om met hem te gaan wandelen.

Artikel gepubliceerd door op 25/11/2008

Bronnen: 'Sexe, amour et timidité', Jean-Paul Benglia, uitgeverij Tatamis.

Vindt u het artikel interessant?