Makarons met kokosnoot

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 26/10/2009 - 00h00
-A +A
Type :
desserts

Ingrediënten voor ongeveer 30 makarons


125 g amandelpoeder
225 g bloemsuiker
3 eiwitten
1 snuifje zout
30 g fijne suiker
40 g geraspte kokosnoot
1 eetlepel kokosjam

Bereiding


Mix het amandelpoeder en de bloemsuiker tot een heel dun en homogeen mengsel. Haal door een zeef.
Doe een snuifje zout bij de eiwitten, klop die op tot sneeuw en doe er ondertussen beetje bij beetje de suiker bij. Begin op matige snelheid te kloppen en versnel als u de suiker erbij doet. Klop het eiwit net zo lang tot het eiwit helemaal stijf is en in pieken aan de klopper blijft staan.
Werk het amandelmengsel met een spatel beetje bij beetje en voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit. Doe er dan 25 g geraspte kokos in. Roer zolang tot u een mooi homogeen en lichtjes lopend beslag hebt.
Doe daar de kleurstof en de etherische olie bij en roer nog even door.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het beslag in een garneerspuit n° 10. Spuit in rijen kleine hoopjes beslag en laat tussen de hoopjes telkens 3 cm afstand. U kunt ook een kleine lepel gebruiken als u geen garneerspuit hebt.
Strooi op elk hoopje een beetje geraspte kokos.
Laat 20 minuten rusten.
Verwarm de oven op 170°C (160°C als u een heteluchtoven hebt).
Zet de bakplaat met de makarons 10 tot 15 minuten in de oven.
Haal de plaat er dan uit en laat min of meer afkoelen.
Doe de rest van de geraspte kokos in een bord.
Maak met een spatel elke makaronhelft los en dip hem in de kokosrasp. Leg op de platte kant van elke makaronhelft een toefje kokosjam op en leg de andere helft erop. Druk even aan. Leg de makaron op een schotel. Ga zo door tot alle makarons verwerkt zijn.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 26/10/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB