Makarons met koffie

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 26/10/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten voor ongeveer 30 makarons


125 g amandelpoeder
225 g bloemsuiker
3 eiwitten
1 snuifje zout
30 g fijne suiker
1/2 koffielepel koffie-extract

Bereiding


Mix het amandelpoeder en de bloemsuiker tot een heel dun en homogeen mengsel. Haal door een zeef.
Doe een snuifje zout bij de eiwitten, klop die op tot sneeuw en doe er beetje bij beetje de suiker bij. Begin op matige snelheid te kloppen en versnel als u de suiker erbij doet. Klop het eiwit net zo lang tot het eiwit helemaal stijf is en in pieken aan de klopper blijft staan.
Werk het amandelmengsel met een spatel beetje bij beetje en voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit. Roer zolang tot u een mooi homogeen en lichtjes lopend beslag hebt.
Doe daar het koffie-extract bij en roer nog even door.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het beslag in een garneerspuit n° 10. Spuit in rijen kleine hoopjes beslag en laat tussen de hoopjes telkens 3 cm afstand. U kunt ook een kleine lepel gebruiken als u geen garneerspuit hebt.
Laat 20 minuten rusten.
Verwarm de oven op 170°C (160°C als u een heteluchtoven hebt).
Zet de bakplaat met de makarons 10 tot 15 minuten in de oven.
Haal de plaat er dan uit en laat even afkoelen.
Maak met een spatel twee makarons los en leg beide helften op elkaar. Druk even aan. Leg de makaron op een schotel. Ga zo door tot alle makarons verwerkt zijn.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 26/10/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB