Paule Neyrat, diëtiste

Macrobiotische voeding

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/03/2016 - 15h58
-A +A

Het was een Japanner, Oshawa, die begin 20ste eeuw deze voedingswijze lanceerde. In Frankrijk deed de macrobiotiek haar intrede eind jaren 50. Macrobiotische voeding is geïnspireerd op het boeddhisme en gebaseerd op het yin-yangprincipe.

We onderscheiden, naargelang hun kleur en smaak:

  • "vrouwelijke" yin-producten: plantaardige, koude, zoete en kruidige;
  • "mannelijke" yang-producten: dierlijke, warme, zoute, zure en bittere.

Ze moeten verplicht geconsumeerd worden in een bepaalde volgorde: van het sterkste yang- tot het sterkste yin-product.

Er bestaan 7 diëten die elk aangepast zijn aan ieder individu en in mindere of meerdere mate een yin- of yang-karakter hebben.
Dierlijke producten zijn uit den boze, alleen vis mag in de beginfase.
Ook fruit en alcohol zijn verboden.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/07/2007 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/03/2016 - 15h58
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Antioxidanten om sneller te lopen ? Geüpdatet op 03/02/2004 - 00h00

Een tekort aan antioxidanten is een veelbesproken onderwerp in de kleedkamers van sporters. Toch verbetert het nemen van supplementen niet noodzakelijk de prestaties. Alles hangt af van de trainingslast en de kwaliteit van de voeding.

Moeten we extra antioxidanten innemen? Geüpdatet op 12/10/2009 - 00h00

Te weinig antioxidanten innemen zou een verhoogd risico geven op kanker en cardiovasculaire aandoeningen. Hoe kunnen we meer van deze kostbare stoffen in onze voeding krijgen en moeten we supplementen van antioxidanten gaan nemen om ons te beschermen...

Meer artikels