Macrobiotische voeding

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 18/03/2016 - 15h58
-A +A

Het was een Japanner, Oshawa, die begin 20ste eeuw deze voedingswijze lanceerde. In Frankrijk deed de macrobiotiek haar intrede eind jaren 50. Macrobiotische voeding is geïnspireerd op het boeddhisme en gebaseerd op het yin-yangprincipe.

PUB

We onderscheiden, naargelang hun kleur en smaak:

  • "vrouwelijke" yin-producten: plantaardige, koude, zoete en kruidige;
  • "mannelijke" yang-producten: dierlijke, warme, zoute, zure en bittere.

Ze moeten verplicht geconsumeerd worden in een bepaalde volgorde: van het sterkste yang- tot het sterkste yin-product.

Er bestaan 7 diëten die elk aangepast zijn aan ieder individu en in mindere of meerdere mate een yin- of yang-karakter hebben.
Dierlijke producten zijn uit den boze, alleen vis mag in de beginfase.
Ook fruit en alcohol zijn verboden.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 10/07/2007 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 18/03/2016 - 15h58
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Antioxidanten om sneller te lopen ? Geüpdatet op 03/02/2004 - 00h00

Een tekort aan antioxidanten is een veelbesproken onderwerp in de kleedkamers van sporters. Toch verbetert het nemen van supplementen niet noodzakelijk de prestaties. Alles hangt af van de trainingslast en de kwaliteit van de voeding.

Mijn libidobevorderend dieet Gepubliceerd op 06/01/2017 - 16h21

Is uw libido verminderd? Dan is het goed te weten dat deze vermindering te wijten kan zijn aan uw voeding. Het goede nieuws is dat het omgekeerde ook waar is: streven naar een meer evenwichtige voeding kan leiden tot een wedergeboorte van uw libido.

Meer artikels