PUBLICITÉ

Macarons met pistache

Recept aangemaakt op 26/10/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 25/11/2014 - 10h41
-A +A
Voor :
10 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
60 minutes
Ingrediënten :

45 g pistachepoeder
80 g amandelpoeder
225 g bloemsuiker
3 eiwitten
1 snuifje zout
30 g fijne suiker
3 druppels groene kleurstof
PUB

Bereiding van de macarons met pistache

Mix het amandelpoeder, de bloemsuiker en het pistachepoeder tot een heel dun en homogeen mengsel. Haal door een zeef.

Doe een snuifje zout bij de eiwitten, klop die op tot sneeuw en doe er ondertussen beetje bij beetje de suiker bij. Begin op matige snelheid te kloppen en versnel als u de suiker erbij doet. Klop het eiwit net zo lang tot het eiwit helemaal stijf is en in pieken aan de klopper blijft staan.

Werk het pistachemengsel met een spatel beetje bij beetje en voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit. Roer zolang tot u een mooi homogeen en lichtjes lopend beslag hebt.

Doe daar de kleurstof bij en roer nog even door.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het beslag in een garneerspuit n° 10. Spuit in rijen kleine hoopjes beslag en laat tussen de hoopjes telkens 3 cm afstand. U kunt ook een kleine lepel gebruiken als u geen garneerspuit hebt.

Laat 20 minuten rusten.

Verwarm de oven op 170°C (160°C als u een heteluchtoven hebt).

Zet de bakplaat met de macarons 10 tot 15 minuten in de oven.

Haal de plaat er dan uit en laat min of meer afkoelen.

Maak met een spatel twee macarons los en leg beide helften op elkaar. Druk even aan. Leg de macaron op een schotel. Ga zo door tot alle macarons verwerkt zijn.

Als u geen pistachepoeder hebt, kunt u ongezouten hele pistaches gebruiken en die fijnmalen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 26/10/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 25/11/2014 - 10h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ